Відомий телеведучий та волонтер Олександр Педан разом зі своєю донькою Лєрою продовжує знайомити українських абітурієнтів та їхніх батьків із ВНЗ нашої країни.

Електронна система розрахунку води та світла, лабораторія віртуальної та доповненої реальності, вебінар-студії - це ті речі, які відрізняють Сумський державний університет від інших українських вишів.

"СумДУ серед кращих українських університетів, а в 2021 році навіть очолив рейтинг. І зараз мені зрозуміло чому. Виш має дуже прогресивний підхід до навчання", - каже Олександр Педан.

Олександр Педан з донькою Лєрою. Фото: пресслужба Нового каналу
Олександр Педан з донькою Лєрою. Фото: пресслужба Нового каналу

Разом із командою освітнього тревел-проєкту “УніверCheck” та донькою-абітурієнткою телеведучий побував в університеті ще до війни, восени 2021 року. Тоді студентська їдальня годувала лише студентів, а в бомбосховищі ще не ховалися налякані сумчани. Але попри війну, виш продовжує працювати і планує приймати цьогоріч абітурієнтів на навчання.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

"Університет активно налагоджує міжнародну співпрацю. До війни СумДУ мав близько 300 іноземних партнерів, які давали змогу заробляти і покращувати умови в виші. Найбільших контракт, за словами ректора, був укладений з Китаєм. Сподіваюся, у зв’язку з сьогоднішніми подіями нічого не змінилося", - ділиться враженнями Олександр Педан.

Олександр Педан з донькою Лєрою. Фото: пресслужба Нового каналу
Олександр Педан з донькою Лєрою. Фото: пресслужба Нового каналу

Але найбільше Олександра Педана, як людину активну, здивувала спортивна база вишу - близько 40 спортивних об’єктів. Студентами та випускниками СумДУ є майстри спорту та майстри спорту міжнародного класу.

"У Сумському державному університеті налічується більш ніж 100 безкоштовних спортивних секцій. Виш настільки дбає про молодь, що навіть поля для пляжного волейболу у них із функцією підігріву піску. Тож займатися можна у будь-яку пору роки та за будь-якої погоди", - розповідає телеведучий.

Нагадаємо, що Олександр Педан із донькою Лєрою опинився в епіцентрі у Вінниці: "Там все...".

Раніше ми повідомляли, що Олександр Педан тяжко пережив розлучення з дружиною Інною, не кожен витримає.