Керівництво з офсайду було оновлено після серії спірних голів, у яких нападникам вдалося отримати вигоду із положення «поза грою», включаючи Кіліана Мбаппе.

Дану новину розмістили на сторінці «DailyStar»

Це найгучніший інцидент за участю нападника ПСЖ у зіткненні між Францією та Іспанією у фіналі Ліги націй УЄФА 2021 року.

Ерік Гарсія спробував зупинити пас, але посередньо відправив м'яч Мбаппе. Після цього суддя Ентоні Тейлор залишив гол у силі та був підтриманий системою VAR.

Головний суддя УЄФА Роберто Розетті, який також входить до правління IFAB (Рада Міжнародної футбольної асоціації), закликав внести зміни до закону.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Кіліан Мбаппе
Кіліан Мбаппе

Розетті наполягав на тому, що не в дусі гри дозволяти гравцеві, що знаходиться поза грою, отримувати вигоду з дотику захисника і, таким чином, отримувати величезну перевагу.

Проте сам закон не було змінено, але було випущено новий список керівних принципів щодо того, що вважається навмисною грою.

До них відносяться наявність у захисника чіткого огляду м'яча, який пролетів деяку відстань. Сам м'яч не рухається швидко, гравець має час координувати рухи свого тіла.

Дотик Гарсії тепер розглядатиметься як «інстинктивне розтягування», а не як навмисна гра, а це означає, що гол Мбаппе в цьому матчі більше не матиме сили.

Ще один спірний офсайд був зафіксований у фінальному матчі Ліги чемпіонів "Реала" проти "Ліверпуля", але гол Каріма Бензема залишився зарахованним.

Нагадаємо, що футбольний клуб Челсі знайшов виправдання за те, що не підписав Кіліана Мбаппе.