Олександр Усик – 35-річний, непереможений, український боксер, який виступає у першій важкій та важкій вагових категоріях.

Він – абсолютний чемпіон світу, за версіями WBA super, WBO, IBF та IBO перед другим поєдинком проти Ентоні Джошуа. Цієї ночі чекали всі українці. Довелося почекати головного бою, який розпочався лише до першої години ночі, 21 серпня 2022 року.

Олександр Усік та Ентоні Джошуа, кадр з промо до бою
Олександр Усік та Ентоні Джошуа, кадр з промо до бою

Тренер із фізичної підготовки Олександра Усика перед боєм заявив, що українець у рази витриваліший за суперника, він краще дихає і терпить. Виходив він під класичну композицію Василя Жадана "Браття", на задній частині боксерських трусів - ім'я дружини. Перший раунд без сюрпризів. Активність з обох боків та кілька легких попадань по обличчю Ентоні.

У другому раунді з "хайлайтів" видно і один пропущений удар по щелепі Усика. Видно, що бій легким не буде, але ніхто про це й не міг подумати, бо Ентоні Джошуа виходив на ринг з метою перемогти в ході реваншу.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Олександр Усик. Фото: скриншот Instagram
Олександр Усик. Фото: скриншот Instagram

Четвертий раунд показав агресивнішого Усика, було досить потужних ударів, а ось Ентоні під кінець нікуди потрапити не міг. Але варто відзначити належне аперкоту Джошуа, на який той ставить завжди ставку. У п'ятому раунді Олександру прилетіло в пах, там ситуація стала гарячішою. У шостому раунді нічого категоричного не сталося, окрім серії ударів по Ентоні Джошуа, включаючи перевірку зони живота. Видно, що складно, але все можливо.

8 раунд було зупинено. На рингу була вода, досить слизько для такого серйозного поєдинку. А поки що згадаємо кумедне - перший мем, створений під час бою.

Видно, як Ентоні Джошуа дедалі частіше переходить в атаку, а Олександр Усик стоїть в обороні. Не зрозуміло, як це позначиться на балах. Українцю дуже складно після серії ударів Ентоні Джошуа.

У 10 раунді наш боксер вирішив відповісти британцю на попереднє побиття. Під мільйон вдалих ударів Олександра по Ентоні, який вже не міг захищатися і просто ліг на канат. 11 раунд – передостанній і, можливо, вирішальний. Молодець. Гордість України. Усик дуже добре бореться. Фінальний раунд – останні 3 хвилини. 180 секунд, які вирішать усе. Або Олександр захищає статус абсолютного чемпіона, або Ентоні Джошуа все ж таки не дарма просив реванш. Після серії ударів Ентоні Джошуа похитнувся. В нього зовсім немає сил, він вішається на Олександра. Кінець.

Несподівано на локації був Василь Ломаченко, який був у тіні весь час війни. І, як виявилося, з чуток він може готуватися до бою, який пройде в жовтні.

Перемога – Олександр Усик!

P.S. Ентоні Джошуа показав себе з хорошого боку, як і усі британці. Він разом із Олександром підняв прапор України, а потім висловився, нерви не здали, але з позитивною промовою на адресу нашої країни та Усика.

В інтерв'ю наш боксер подякував ЗСУ та всій країні.

Нагадаємо, "гетьман" Усік вразив мережу вбраннями та стилем на пресконференції перед боєм з Джошуа

Як повідомляв "Знай.uа", Олександр Усик вийшов до фанатів з осликом, чекаючи бою з Ентоні Джошуа: "Віримо, що переможеш"

Знай.ua писав, Олександр Усик перед боєм з Ентоні Джошуа освоїв теніс і злегка оголився: "Дуже раді ..."