Сиртифікований дієтолог Ліза Янг наполегливо порадить: щоденне поповнення раціону смузі може стати корисним для вашого здоров'я. Вона аргументує це тим, що так ви збільшите споживання фруктів, овочів, клітковини, а також антиоксидантів.

Навіщо пити смузі

Заряджайтесь корисними речовинами. Дієтолог Мері Сабат поділилася, що смузі, особливо зелені, багаті на необхідні вітаміни, мінерали та антиоксиданти. Щоб збагатити раціон залізом, додавайте до напою шпинат, тофу або насіння гарбуза, а для поповнення білка – ягоди, горіхи, насіння, листові овочі.

Шпинат, фото: Знай.ua
Шпинат, фото: Знай.ua

Підвищуйте споживання овочів. Замисліться над тим, аби до смузі додати шпинат, білокачанну капусту, кольорову капусту чи авокадо.

Поліпшуйте травлення. Досягнути цього можна, якщо регулярно вживати клітковину з смузі. Джерелами клітковини слугують ягоди, насіння чіа, фіги, яблука, вівсянка, какао, гарбуз, мигдаль або авокадо.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Підтримуйте імунітет. Це можливо завдяки цинку та вітаміну С, які ви знайдете в полуниці, апельсинах та соку з апельсинів, а також в вівсі, насінні гарбуза, йогурті, кеш'ю та мигдалі відповідно.

Це може допомогти контролювати вагу. Смузі допоможуть вам відчувати ситість, споживаючи при цьому менше калорій.

Ваша шкіра може стати здоровішою. Антиоксиданти та вітаміни в деяких смузі можуть поліпшити стан шкіри. Отримати їх ви можете, наприклад, із волоських горіхів, мигдалю та авокадо. Також полуниця та ківі містять вітамін С, який робить шкіру більш ніжною та зменшує кількість зморшок.

Авокадо, фото marieclaire
Авокадо, фото marieclaire

Ви станете більш енергійними. Допомогти у цьому можуть йогурт, горіхи, банани, вівсянка, авокадо, ягоди та порошок матча.

Мінуси смузі

Можливе споживання великої кількості цукру. Це стосується багатьох магазинних смузі.

Можуть з'явитися гази в животі або здуття. Таке може трапитися через споживання занадто великої кількості клітковини.

Ви можете залишитися голодними. Якщо ви готуєте смузі на сніданок, але не споживаєте достатньо білка, клітковини та корисних жирів, напій може виявитися недостатньо калорійним.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Для наших читачів також нагадуємо важливу пораду, які продукти потрібно завжди купувати у супермаркеті. Адже спроби економії можуть вплинути на здоров'я, а відновлення після цього може коштувати набагато дорожче, ніж витрати на збалансоване харчування. Тому важливо не нехтувати деякими цінними продуктами, які забезпечують організм необхідними поживними речовинами.