В ісландському футболі спалахнув скандал навколо матчу третього дивізіону країни між Волсунгуром і Хугинном.

В компенсований до другого тайму час суддя матчу Хельги Олафссон показав захиснику Волсунгура другу жовту картку, хоча у того раніше не було попередження, повідомляє Reddit.

Арбітри на лінії і четвертий суддя намагалися пояснити головному рефері, що він помилився, але рішення Олафссона залишилося незмінним – дефендер був видалений, а Волсунгур, що залишився вдесятьох, пропустив м'яч і програв поєдинок з рахунком 1:2.

Після закінчення зустрічі головний суддя був зобов'язаний заповнити післяматчевий протокол, але, так як він не міг вписати, що видалив захисника за одну жовту картку, футбольна асоціація Ісландії дала йому простий раду – скласти неправдивий протокол. Олафссон прислухався до поради, а ісландська ФА порушила власні правила і прийняла нечесний протокол, хоч і знала, що суддя пішов проти правил.

Тепер Волсунгур наполягає на тому, щоб прикінцеві 6 хвилин матчу були переграні, але ФА не збирається йти клубу назустріч і виправляти несправедливість.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Волсунгур за два тури до кінця чемпіонату займає четверте місце, відстаючи від другої позиції на 2 очки. Перші дві команди отримають право підвищитися в класі.

УЄФА відкрив дисциплінарну справу за підсумками матчу Ліги націй між збірними Чехії та України (1:2) відносно обох сторін, повідомляється на офіційному сайті організації. Справу буде розглянуто 27 вересня.

Щодо чеської сторони відкрито справу за затримку початку матчу, вибігання вболівальників на поле, недостатню організацію (відсутність стюардів) зустрічі і блокування проходів на арені.

Проти української сторони розпочато розгляд за використання фанатами піротехніки, кидання різних предметів на полі, вибігання фанатів на полі, вандалізм і порушення вболівальниками правил поведінки.

Як повідомляв портал Знай.ua, рік тому УЄФА на засіданні в Ньоні затвердив формат новоствореного турніру під назвою Ліга Націй.