На Всесвітній шаховій олімпіаді у Батумі у понеділок, 1 жовтня, було зіграно чергові партії. Чоловіча збірна билася на дошках зі збірною Китаю, а українські жінки грали з представницями Ірану.

У матчі з Китаєм на всіх дошках були зафіксовані нічиї. Василь Іванчук зіграв рівну партію з Ю Янгї. Павло Ельянов мав шанси на перемогу чорними проти Вей І, але не реалізував зайвий пішак.

Руслан Пономарьов зіграв нічийну партію з Бу Сянчжі. Нарешті, Антон Коробов не зміг вижати чорними більше нічиєї в партії з Лі Чао. В цілому результат матчу (2:2) можна вважати закономірним.

У жінок три партії завершилися внічию, і лише Марії Музичук вдалося обіграти свою опонентку на 2-й дошці. Додамо, що Марія в шести зіграних в Батумі партіях втратила лише 1/2 очка.

Популярні новини зараз
Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Жіноча українська збірна, з відставанням в 1 очко від лідера, команди Вірменії, займає 3-е місце. У свою чергу, у трьох команд-лідерів чоловіків в активі по 13 очок, в той час як у збірної України 11 очок.

Українки у рейтингу WTA

Перша ракетка України Еліна Світоліна піднялася на одну позицію вгору і на даний момент займає п'яте місце в рейтингу WTA. Незважаючи на поразки на ранніх стадіях в Ухані і Пекіні, українці вдалося поліпшити свої позиції, завдяки тому, що конкурентка з Франції Каролін Гарсія також частіше програвала.

Друга ракетка України Леся Цуренко після програшу в Ухані втратила одну позицію в рейтингу WTA. Але українка з перемоги почала виступи на China Open в Пекіні.

Катерина Козлова, завдяки виходу в півфінал турніру в Ташкенті, піднялася на 12 позицій і опинилася на 107-й сходинці. Торішня чемпіонка турніру Катерина Бондаренко, яка пропустила змагання, втратила відразу 50 місць і зараз знаходиться на 134-й позиції рейтингу WTA.

16-річна Марта Костюк поліпшила своє становище на одну позицію і оновила особистий рекорд у рейтингу. Тепер юна українська зірочка йде на 122-му місці.

Як повідомляв портал Знай.ua, українець Радивілов завоював срібло на Кубку світу.