19-річна японська спортсменка зламала ногу під час командного марафону "Экиден" в префектурі Фукуока.

Незважаючи на біль, дівчина не зійшла з дистанції і доповзла до фінішу на четвереньках, повідомляє The Asahi Shimbun.

Стерши коліна до крові вона подолала 180 метрів, щоб передати естафету наступному учаснику.

Після фінішу дівчину відправили до лікарні, де був діагностований перелом. За словами лікарів, на відновлення знадобиться 3-4 місяці.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

На жаль, пізніше виявилося, що організатори змагань не зарахували її результат, вважаючи, що спортсменка порушила правила. Таким чином, вся команда була дискваліфікована.

"Ми дуже шкодуємо, що так сталося. Сподіваємося, організатори змагань в майбутньому зможуть прийняти належні заходи, щоб подібне не повторилося", - заявили представники команди після змагань.

Нагадаємо, кенійський бігун Эліуд Кіпчоге пробіг марафонську дистанцію (42 кілометри 195 метрів) за 2 години 1 хвилину 39 секунд секунд і встановив новий світовий рекорд, повідомляє IAAF.

Олімпійський чемпіон Ріо-де-Жанейро-2016 зміг перебити попередній рекорд (2:02.57), встановлений Деннісом Кіметто також на Берлінському марафоні чотири роки тому.

У травні 2017-го року Кіпчоге в італійській Монці встановив неофіційний світовий рекорд у марафоні (2:00.25). Але той забіг не був частиною офіційних змагань.

Як повідомляв портал Знай.ua, лідера марафону перед самим фінішем збив автомобіль.