Перша ракетка України Еліна Світоліна розповіла про пошуки тренера, але повідомила, що Ендрю Беттлс, який зараз її тренує, залишиться в команді.

"Ендрю Беттлс і далі залишиться в моїй команді, він той тренер, який подорожує зі мною в турі. Я хочу знайти когось ще, але не на повний час, когось досвідченого, хто міг би ділитися своєю думкою про мою гру. Це не змінить все, але дрібні деталі можуть бути важливі.

Еліна Світоліна з тренером
Еліна Світоліна з тренером

З Ніком Савіано у нас був пробний етап. Я чула, чого він хоче від мене. Напевно, в той час це було для мене занадто, тому що у мене і так були труднощі. Можливо, все сталося в неправильний час.

З Енді я працюю вже довгий час, ми знаємо, в якому напрямку рухатися, що потрібно поліпшити. Він знає мене краще за всіх. Важко одним словом пояснити, чому так сталося", - передає слова Світоліної "Великий теніс України".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, Еліна Світоліна у трьох сетах обіграла Каролін Возняцкі (Данія) і вперше в кар'єрі вийшла у півфінал підсумкового турніру WTA.

Еліна Світоліна
Еліна Світоліна

Після матчу Світоліна поділилася емоціями від перемоги, і розповів, що їй допомогло.

"Це був неймовірний матч, з безкомпромісною і важкою боротьбою. Возняцкі завжди витискає з тебе твою найкращу гру. Я повинна подякувати її, тому що вона змушувала мене грати на максимумі.

Глядачі дуже допомогли мені виграти, а також те, що я намагалася грати агресивно. Потрібно було відправляти м'ячі в правильні кути.

У порівнянні з нашим минулорічним матчем, тут я стала спокійнішою. Тоді я дуже нервувала. А у Возняцкі є неймовірний досвід великих матчів. У цьому матчі я дуже багато чому навчилася. Мені просто потрібно бути спокійною і боротися за кожен м'яч", - розповіла Світоліна.

Нагадаємо, Еліна Світоліна перемогла у другому матчі на Підсумковому турнірі в Сінгапурі, обігравши чешку Кароліну Плишкову.

Еліна Світоліна
Еліна Світоліна

Після матчу Світоліна прокоментувала перемогу, зазначивши, що залишилася задоволена собою.

"Моя мета в цьому матчі була перебити якомога більше м'ячів на ту половину корту, боротися до кінця, не робити простих помилок. Це все спрацювало дуже добре. У Кароліни гра йшла, то не йшла, вона трохи відчувала проблеми на подачі. Мені потрібно було бути готовою використовувати свої шанси. Цим я залишилася задоволена.

У матчах проти таких суперниць як Плішкова та Квітова, мені потрібно рухатися швидше, добре стежити за м'ячем. Я працювала дуже багато, щоб це зробити. В минулому у мене були труднощі в матчах з Петрою, я змінила свою психологію, своє пересування і поки все йде добре.
Коли мені не вдалося подати на матч, то я намагалася залишатися сфокусованої, чекати свої можливості, рухатися на м'яч. Не давати негативу з'явиться в голові. І просто бути рішучою, ми ж живемо один раз.

Еліна Світоліна переграла Кароліну Плішкову.
Еліна Світоліна переграла Кароліну Плішкову.

Я не буду думати про такі речі, як виграти один сет, починаючи наступну гру. Я не хочу мати це у своїх думках. Мені потрібно грати наступний матч, він буде важким. Я буду сприймати його як ще одну можливість зіграти в хороший теніс.

У минулому році я приїхала на турнір з упевненістю в своїх силах. На цей раз було інакше, друга частина сезону була не такою гарною, як у 2017 році. Це дві абсолютно різні ситуації. Тут для мене перший матч був важким, і цей теж, я задоволена тим, як впоралася.

Возняцкі - боєць, як і я. Це буде важкий, важкий матч. Тут немає легких ігор. Буду відновлюватися і виходити грати в четвер", - розповіла Світоліна.

Еліна Світоліна
Еліна Світоліна

Нагадаємо, Еліна Світоліна перемогла Петру Квітову у стартовому поєдинку Підсумкового турніру WTA з рахунком 3:6, 3:6.

Як повідомляв портал Знай.ua, Еліна Світоліна отримала нагороду Jerry Diamond Aces Award від WTA.