Незважаючи на подальшу агресію Росії по відношенню до України, у найближчі кілька тижнів Євросоюз не розглядатиме питання про посилення санкцій стосовно агресора.

Про це в інтерв'ю "УНІАН" повідомив глава представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі.

"Це саме те, що я можу вам сказати: це питання не перебуває на порядку денному", – пояснив він.

При цьому в Євросоюзі стежать за кроками Путіна і добре їх бачать. Наприклад, коментуючи визнання Росією паспортів "ДНР" і "ЛНР", чиновник підкреслив, що це не відповідає духу Мінських угод і не сприяє політичному рішенню ситуації.

При цьому на питання журналістів, чи будуть збережені вже існуючі санкції проти Росії, вважаючи, що до влади у деяких країнах можуть прийти симпатики Путіна, Мінгареллі відповів, що вірить у це.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Ми сподіваємося, що ЄС зможе зберігати свою єдність у цьому питанні – санкцій проти Росії", – наголосив політик.

Як писав інформаційни портал "Знай.ua", у свою чергу глава зовнішньополітичного відомства Німеччини Зігмар Габріель запевнив, що не вони не зніматимуть санкції з Росії до того часу, поки не будуть виконані Мінські угоди.