Міжнародна асоціація легкої атлетики (IAAF) продовжила дискваліфікацію Всеросійській федерації легкої атлетики. Про це повідомив голова робочої комісії з відновлення ВФЛА Руне Андерсен на прес-конференції за підсумками засідання ради IAAF.

Таким чином, російські спортсмени раніше, не зможуть виступати на міжнародних змаганнях під національним прапором.
"Прийнято рішення не відновлювати ВФЛА до виконання всіх пунктів "дорожньої карти". Зокрема, надання доступу Всесвітньому антидопінговому агентству (WADA) до даних, які знаходяться в московській лабораторії. Також повинна бути виплачена компенсація", - повідомив Руне Андерсен.
ВФЛА повинна виплатити IAAF $2,76 млн.
Нагадаємо, членство Всеросійській федерації було припинено у 2015 році після допінгового скандалу. У червні 2016 року було прийнято рішення допустити до стартів окремих російських спортсменів, які відповідають критеріям IAAF.

Нагадаємо, Міжнародний союз біатлоністів (IBU) оголосив про порушення справ проти 4 російських біатлоністів – Євгена Устюгова, Світлани Слєпцової, Олександра Печенкіна і Олександра Чернишова.

Спортсменів з Росії звинувачують у застосуванні допінгу на підставі аналізу даних Московської антидопінгової лабораторії, проведеному спільно з ВАДА. Результати дослідження проб, узятих з 2012 по 2015 рік, підтверджують висновки, викладені в доповіді Макларена.

З зазначеної вище четвірки тільки Печенкін є чинним біатлоністом. Він тимчасово відсторонений від змагань. Всім чотирьом спортсменам буде надана можливість участі в слуханнях в антидопінговому органі IBU.

Євген Устюгов є 2-кратним олімпійським чемпіоном. Світлана Спєпцова – олімпійська чемпіонка Ванкувера-2010 і чемпіонка світу-2009 в естафеті.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, українська велосипедистка виграла золоту медаль, випередивши росіянку.