У США розробники надрукували деталі гранатомета на 3D-принтері. Новинка створена спеціально для військових потреб американської армії.

Про це повідомляє Popular Mechanics.

Автори ідеї охрестили свій витвір RAMBO (Rapid Additively Manufactured Ballistics Ordnance). За основу взяли півсотні індивідуальних частин, затискачів та рукояток.

За рахунок лазерних технологій та алюмінію надрукували ударник та пусковий гачок.

Поки що гранатомет використовуватимуть виключно у навчальних цілях, але здійснювати можна всього 15 пострілів за короткий проміжок часу, що на 5% повільніше, ніж показник стандартного аналога.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Такі новації потребують величезні суми коштів, адже один примірник коштуватиме тисячі доларів, тому про масове виробництво друкованої зброї говорити зарано.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що використані бойові кораблі НАТО передадуть на потреби ЗСУ. Українська армія отримає кілька зразків техніки вже найближчим часом. Як відзначають фахівці, всі катери типу Islands – боєздатні, хоча мають досить поважний вік: кожен із них експлуатувався не менше 20 років.