Олімпійський чемпіон зі спортивної гімнастики Олег Верняєв визнаний найкращим спортсменом України в листопаді.
Зазначимо, що це почесне звання стало десятим у кар'єрі спортсмена. З цього приводу Верняєву вручили спеціальну статуетку.
"Сьогодні у нас особливе нагородження, адже воно є для Олега Верняєва ювілейним - десятим. За кількістю високих визнань НОК він тепер має однакову кількість з нашою олімпійською чемпіонкою з фехтування Ольгою Харлан.
Спеціально з нагоди десятої відзнаки Олега ми розробили ексклюзивний дизайн статуетки - на ній 10 маленьких зображень статуеток найкращого спортсмена місяця з дати отримання цієї нагороди, і зображення всіх гімнастичних дисциплін (вправ) у чоловічій гімнастиці - на добру згадку", - заявив президент НОК Сергій Бубка.

Олег Верняєв
Олег Верняєв

"Дійсно, мені дуже і дуже приємно. Радий наздогнати Олю. У нас з нею завжди здорова конкуренція в цьому визнанні. Бажаю їй успіхів, але ми ще поборемося за нові перемоги в цій номінації", - прокоментував вручення премії Верняєв.
Відзначимо, що Найкращим тренером листопада в Україні став наставник Верняєва Геннадій Сартинський.

Нагадаємо, Верняєв зізнався, що цей сезон був для нього дуже важким.

"Цей сезон видався як ніколи важким, але в той же час цікавим і емоційним. Після операції в такий короткий термін повернутися було нелегко, ризиковано, навіть страшно, але цікаво. Всі були здивовані тим, що я повністю пройшов багатоборство на чемпіонаті світу. Повертатися на килим завжди круто! Я дуже радий!
Якщо чесно, їхав на цю світову першість як перший раз, відчував якісь дитячі емоції: радість та щастя. Процес відновлення ми, звичайно, прискорювали. Зазвичай, лише через рік після операції можна починати тренуватися, а я вже через 8 місяців виступав на змаганнях, а через 9 - виступив в багатоборстві на чемпіонаті світу.

Олег Верняєв
Олег Верняєв

Слава Богу, все вийшло. Головна мета на чемпіонаті світу була команда, а саме відібратися в ТОП-24, щоб боротися за путівку на Олімпіаду в Токіо - 2020.
Мета на наступний сезон у нас одна - зібрати таку команду, яка зможе боротися за медалі на Олімпійських іграх. Для цього нам потрібні 4 сильних багатоборця. На даний момент це я, Петя Пахнюк, Влад Грико і Женя Юденков, який зараз відновлюється після травми", - розповів Верняєв.

Як повідомляв портал Знай.ua, американська гімнастка стала чотириразовою чемпіонкою світу.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще