Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що його країна не вибачиться перед Анкарою за відмову прийняти двох турецьких міністрів.

За інформацією WNL, позицію Рютте підтримав й міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс.

"Ми сприятимемо деескалації напруженості між Нідерландами і Туреччиною, але вибачатись на збираємось", - повідомив нідерландський прем'єр.

Нагадаємо, що Нідерланди відмовились прийняти літак з головою МЗС Туреччини Мевлютом Чавушоглу, а також видворили міністра у справах сім'ї та соціальної політики Фатму Бетулен Саян Кайа. Таке рішення пояснили загрозою громадському порядку.

Вчора Чавушоглу під час виступу у Франції заявив, що його країна чекатиме на вибачень від Нідерландів, а також пригрозив мірами у відповідь.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав міжнародні організації ввести санкції проти Нідерландів.