У середу, 19 грудня, стало відомо, що Жіноча тенісна асоціація (WTA) прийняла нові правила, що стосуються спортсменок, які на час залишають кар'єру через вагітність.

Так, тепер тенісистки, які повертаються на корт після пологів або пошкоджень, зможуть скористатися так званим "спеціальним рейтингом". Про це пише Sportarena з посиланням на інтерв'ю гендиректора WTA Стіва Саймона офіційному сайту асоціації.

Іншими словами, якщо пауза в кар'єрі тенісистки пов'язана з вагітністю і пологами, вона може скористатися спеціальним рейтингом протягом трьох років з дня народження дитини.

Варто зазначити, що нововведення пов'язане в першу чергу з новинами про те, що американська професійна тенісистка Серена Вільямс була розгубленою на своєму першому після пологів турнірі Великого Шолома, яким став Відкритий чемпіонат Франції-2018.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Також WTA прийняла рішення узаконити дозвіл на носіння спортсменками легінсів і компресійних шорт без необхідності надягати спідницю або інше додаткове спорядження поверх них.

Як відомо, у серпні 2018 року президент Французької тенісної федерації Філііпп Шатріє заявив, що Серена Вільямс вже не може брати участь у турнірі в чорному обтягуючому комбінезоні.

У той же час нові правила гри не поширюються на змагання Великого Шолома, де на кожному з турнірів організатори можуть вводити власні обмеження в екіпіровці гравців.

Нагадаємо, що Серена Вільямс, переможниця 23-х турнірів Великого Шолома, розповіла, як ставиться до поразок. За словами Вільямс, її поразки є великим приводом для новин, ніж перемоги.

Як повідомляв портал Знай.uа, перша ракетка України Еліна Світоліна на стабільно високому рівні провела два роки. З 122 матчів в основній сітці турнірів WTA українка виграла 94, що дорівнює 77%. Вище відсоток тільки у Серени Вільямс (78,8).

Також портал Знай.uа писав, що переможниця 23-х турнірів Великого Шолома Серена Вільямс зізналася, що планувала завершити кар'єру набагато раніше.