Анатолій Миколайович Ломаченко, батько і тренер чемпіона за версіями WBA і WBO в легкій вазі Василя Ломаченка (12-1, 9 КО), претендує на звання тренера 2018 року за версією авторитетного видання The Ring.
Видання зазначає, що Анатолій Ломаченко не тільки готував до чемпіонських боїв своенго сина, але і допомагав абсолютному чемпіону у важкій вазі Олександру Усику (16-0, 12 КО).
На звання тренера року також претендують Бен Девісон, Роберт Гарсія, Шинго Інуе та Едді Рейносо.
Крім того, Олександр Усик та Василь Ломаченко претендують на звання найкращого боксера року за версією The Ring.
На це звання також номіновані володар поясів WBA Super і WBA у середній вазі мексиканець Сауль Альварес (51-1-2, 35 КО), екс-чемпіон світу Тайсон Ф'юрі (28-0, 18 КО) та чемпіон світу WBA у найлегшій вазі Наоя Іноуе (17-0, 15 КО).

Нагадаємо, Усик став найкращим боксером 2018 року за версією Yahoo Sports.

Раніше також ESPN назвав Усика найкращим боксером року.

Крім того, Олександр Усик може стати боксером року за версією WBC.

Всі номінанти на звання "Боксер року" за версією WBC
Всі номінанти на звання "Боксер року" за версією WBC

У цьому році Усик виграв три бої – проти Майріса Бриєдіса, Мурата Гассієва та Тоні Беллью, став переможцем першого сезону Всесвітньої боксерської суперсерії, завоював титул абсолютного чемпіона таі захистив це звання.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Олександр Усик і Мурат Гассієв, K2 Promotions
Олександр Усик і Мурат Гассієв, K2 Promotions

Крім Усика на нагороду ESPN претендували Василь Ломаченко, Майкі Гарсія, Ентоні Джошуа та Моріс Хукер.

Нагадаємо, після перемоги над екс-чемпіоном Тоні Беллью (30-1-3, 20 KO), Усик заявив про бажання перейти в суперважку вагу.

Олександр Усик достроково переміг екс-чемпіона за версією WBC британця Тоні Беллью (30-1-3, 20 KO).

У восьмому раунді Усик потужним лівим ударом нокаутував Беллью, і захистив таким чином всі свої титули.

На прес-конференції після бою Олександр Усик розповів, що в першу чергу йому необхідно відпочити після важкого бою, а також поділився планами на майбутнє.

Олександр Усик нокаутував Тоні Беллью і захистив свої пояси
Олександр Усик нокаутував Тоні Беллью і захистив свої пояси

"Я мав зосередитися на кожному раунді. Беллью дійсно небезпечний боксер. Я намагався заспокоїти себе в перших чотирьох раундах. Все було добре.

У мене справді був важкий рік. Це був найуспішніший, але найскладніший рік. Зараз я думаю про те, щоб провести час з родиною.

Рік був психологічно складним і фізично. Періоди між боями були надто короткими, я ніколи не відчував себе на 100% готовим. Після фінальної битви з Муратом Гассієвим у мене було всього 30 днів, щоб відновитися. Під час тренувального табору я лежав у ліжку, дивлячись у стелю, і мені прийшла в голову думка: "Що я тут роблю?".

Чи ставлю я собі за мету стати абсолютним чемпіоном у супертяжях? Звичайно. Потрібно ставити собі цілі. Якщо ми не ставимо собі цілі – ми трухнемо. Ми повинні ставити собі цілі", - заявив Усик.

Як повідомляв портал Знай.ua, Усик зробив відверту заяву після перемоги над Беллью.