28-го грудня на 71-му році життя помер легендарний радянський хокеїст Євген Зімін.

Євген Володимирович — дворазовий олімпійський чемпіон, багаторазовий чемпіон світу, автор першої шайби у легендарній "Суперсерії-72".

У складі Спартака він ставав чемпіоном СРСР у 1967 і 1969 роках. Любителі хокею зі стажем напевно пам'ятають нестримну першу спартаківську трійку Євген Зімін — В'ячеслав Старшинов Борис Майоров.

Зімін назавжди залишиться в народній пам'яті завдяки голу у ворота ЦСКА у вирішальному матчі чемпіонату СРСР 1969 року, а також шайбі, що стала для збірної СРСР першою у знаменитій Суперсерії з канадськими професіоналами.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Зімін захищав кольори "червоно-білих" з 1965 по 1974 рік. Також грав за Локомотив, СКА МВО І Крила Рад. У складі збірної СРСР став олімпійським чемпіоном 1968 і 1972 роках, а також дворазовим чемпіоном світу (1969 і 1971).

По завершенні кар'єри гравця працював тренером, функціонером і коментатором.

Нагадаємо, 25 листопада помер нападник "Динамо Київ" Віктор Каневський.

Канівський помер на 83 році життя в Брістолі, США.
"Земля йому пухом, царство небесне цій світлій людині. 3 жовтня Віктору виповнилося 82 роки. Віктор Каневський, капітан легендарного складу "Динамо" Київ - перший з немосковських клубів - виграв чемпіонат СРСР 1961 року", - повідомив Аркадьєв.
Віктор Каневський - капітан першого легендарного складу столичного клубу. З 1955 по 1964 роки у складі "Динамо" провів 207 матчів у чемпіонаті і Кубку СРСР, забив 85 м'ячів. Він був єдиним киянином, який виступав за збірну СРСР на чемпіонаті світу 1962 року.

Помер Віктор Каневський
Помер Віктор Каневський

Після завершення кар'єри Віктор Каневський працював тренером в запорізькому "Металурзі", харківському "Авангарді" ("Металісті"), "Буковині", "Пахтакорі", "Дніпрі", ірпінському "Динамо", "Таврії", юнацькій збірній УРСР.
У 1987 році переїхав до США.

Раніше Знай.ua повідомляв, що в жовтні помер видатний український футболіст і тренер Олег Базилевич.