Охоронці столичного "Мегамаркета", які жорстоко побили 15-річного підлітка, обов'язково мають понести покарання: причому не догану або звільнення, а кримінальну відповідальність.

Про це заявив керівник апарату Київської міської держадміністрації Володимир Бондаренко. Він повідомив, що відповідна заява вже надійшла на адресу Головного управління Нацполіціі. Окрім того, мерія попросить перевірити на наявність ліцензії співробітників охоронної фірми, які дозволили собі покалічити людину.

Також Бондаренко нагадав про закон "Про охоронну діяльність", який передбачає конкретні умови застосування фізичної сили. І сюди ніяк не входить можливості зазіхати на чужі права, ставити під загрозу життя і здоров'я, ділову репутацію, гідність і честь.

"Із наявної інформації зрозуміло, що охоронці не просто не дотримались, а грубо порушили вимоги закону. Жодної загрози 15-річний хлопець не становив. І як юрист, і як держслужбовець, і як батько не можу не відреагувати. Мені дуже шкода, що такі випадки мають місце у столиці. Більше того, чітко розумію: тільки резонанс, лише наша реакція можуть запобігти аналогічним ситуаціям у подальшому. Ті, хто застосував силу до 15-річного хлопця, мають не просто бути звільнені, а понести відповідне кримінальне покарання", - заявив представник КМДА.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що жертва охоронців розповів подробиці того, що сталося. Також повідомлялося, що розвиток конфлікту між охороною та суспільством отримало несподіваний поворот.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще