Українська тенісистка Марта Костюк вийшла у фінал кваліфікації Australian Open.

Костюк у двох сетах обіграла 241-у ракетку світу Амандину Есс з Франції з рахунком 6:3, 6:2.

Марта реалізувала 6 з 12 брейк-пойнтів, віддавши суперниці дві свої подачі (Есс реалізувала обидва брейк-пойнти – по одному в кожному сеті).

За потрапляння в основу українка зіграє з переможницею пари Анкіта Райна (Індія, 204-я світу) - Паула Бадоса Хіберт (Іспанія, 142-я світу).

Нагадаємо, після перемоги у першому раунді кваліфікації турніру Australian Open Костюк поділилася емоціями.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Марта Костюк
Марта Костюк

За словами українки, це був не найкращий матч для неї, і вона настільки нервувала, що ледь не розплакалася.
"Відчуваю, що це не був мій найкращий матч. Я задоволена, що пройшла далі, тому що я ще ніколи так не нервувала перед грою. Жодного разу в житті, я відкрию секрет, такого не було, щоб я виходила на корт і думала, що розплачуся. От наскільки я нервувала. За останній рік мені також довелося пройти чимало.
Мені було шкода Чепелову, тому що я знала, що вона отримала травму. Грати з травмованою суперницею - це досить важко. У розіграші це тебе дуже розслабляє, але ти також і напружуєшся, оскільки знаєш, що зобов'язаний перемогти.
Звичайно, перемога у двох сетах допомагає твоій впевненості, але я знала, що у неї травма. Тому дуже святкувати цю перемогу не можу. Подивимося, що буде далі.
Знову потрапити в Мельбурн-парк на перше тренування - це були особливі почуття. Я подумала: "О, Боже, які гарні спогади". Без "wild card" мені потрібно знову пройти весь цей шлях і я щаслива, що у мене є шанс. Я вже робила це раніше", - передає слова Костюк btu.org.ua.
Марта Костюк
Марта Костюк
Марта Костюк обіграла Яну Чепелову зі Словаччини в двох сетах з рахунком 6:3, 7:5.
Матч був складним і досить нервовим. На два брейки в першому сеті Чепелової Костюк відповіла чотирма своїми, у другому сеті Костюк знову зробила чотири брейки, але змогла віддати три свої подачі.
Наступною суперницею Костюк буде француженка Амандін Есс (WTA 241), яка обіграла представницю Нідерландів Леслі Керхов.

Як повідомляв портал Знай.ua, українські тенісистки Даяна Ястремська, Марта Костюк і Катерина Козлова завершили свої виступи на турнірі в Брісбені, не зумівши подолати кваліфікацію.