Рада національної безпеки і оборони України прийняла рішення ввести санкції проти шести дочірніх підприємств російських банків. Президент України Петро Порошенко підписав цей документ.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Так, в "чорний" список потрапляють: ВАТ "Веста Банк", ВАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк", Сбербанк, ВАТ "БМ БАНК" і ВАТ "ВТБ БАНК". Документ передбачає введення обмежень терміном на рік.

Також Порошенко доручив НБУ і Кабміну прослідкувати, щоб санкції безперебійно продовжували працювати проти "дочок" російських банків. Міністерство закордонних справ проінформує Штати і Євросоюз із закликом ввести аналогічні обмеження. Відповідати за весь процес буде секретар РНБО Олександр Турчинов.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що Служба безпеки і Нацбанк введуть санкції проти банків Російської Федерації.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще