Усі медалі для Олімпійських та Паралімпійських ігор, що відбудуться влітку в Токіо, буде виготовлено з перероблених електричних пристроїв. Про це повідомили BBC News.

Організатори проекту заявили про те, що починаючи з 2017 року вони збирали схеми з неробочих ноутбуків та смартфонів спеціально для медалей.

Ще на початку проекту організатори розповідали про свою мету – зібрати 30 кг золота, 4 кг срібла та 3 кілограми бронзи. Із непотрібних пристроїв їм вдалося вилучити 90% золота, а також 85% срібла ще у жовтні 2018 року.

Проект було розпочато ще у 2017 році.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

До листопада 2018 року було зібрано 47488 тонн пристроїв, які люди просто викинули, а громадськість передала ще п'ять мільйонів телефонів провайдеру місцевої мережі.

Також організатори Олімпіади заявили про те, що метал, якого зараз не вистачає для того, щоб виготовити потрібну кількість медалей, можна дістати з приладів, які в них уже є.

Літні Олімпійські та Паралімпійські ігри відбудуться у 2020 році в Токіо.

Нагадаємо, що Росію можуть відсторонити від Олімпіади-2020. Олімпійський комітет Росії (ОКР) подав апеляцію на рішення Московського міського суду, який на території РФ відновив бобслеїста Олександра Зубкова у статусі олімпійського чемпіона ігор у Сочі-2014. МОК офіційно звернувся до ОКР з проханням надати сприяння і вжити необхідних заходів для виконання рішення Спортивного арбітражного суду (CAS), йдеться на офіційному сайті ОКР.

Як повідомляв портал Знай.ua, визначено найкращого футболіста січня в АПЛ. За кількістю представників у першій десятці лідирує Барселона, відразу три футболісти якої отримують більше 2 мільйонів євро в місяць без вирахування податків. Хороші зарплати отримують і лідери ПСЖ. Відразу два футболісти чемпіонів Франції, а саме Неймар і Кіліан Мбаппе з'явилися в списку.

Також Знай.uа писав, чіпси Lay’s, як головний спонсор Ліги чемпіонів, випустив свіжий рекламний ролик перед плей-офф Ліги чемпіонів. Строгий костюм, натерті до блиску туфлі, капітанська пов'язка, диригентська паличка і начисто виголена щетина стали в ролику головними відмінними рисами футболіста, який став обличчям нової рекламної кампанії.