Заплановане на 20 березня засідання Міжнародного валютного фонду (МВФ) щодо надання Україні чергового траншу в $1 млрд перенесли. Керівництво фонду вирішило зробити перерву і "оцінити події".

Про це йдеться в поширеному серед преси повідомленні МВФ.

Зазначається, що відстрочка необхідна для оцінки подій, що сталися за останній час і політичних заходів, що впливають на фінансовий сектор і більш широкі економічні перспективи.

Скоріш за все, мається на увазі блокада Донбасу, яку ввела РНБО 15 березня.

Як пишуть ЗМІ, за словами джерела в МВФ, засідання вже було практично підготовлене. Очікувалося, що на ньому завершать третій огляд програми і надання Києву нового кредиту в розмірі $1 млрд.

Популярні новини зараз
Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Проте вранці 18 березня, МВФ повідомив про перенесення засідання.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.uа", Рада національної безпеки і оборони України заборонила товарне сполучення з окупованими регіонами Донбасу. Вантажі через лінію зіткнення в зоні АТО перевозити не можна.