Чемпіонка Європи і світу з дзюдо Дар'я Білодід виграла срібну медаль у рамках Гран-прі в грузинському Тбілісі.

18-річна українка не брала участь в першому раунді, а потім розібралася з опонентками з Грузії та Франції. У півфіналі Даша билася з дворазовою чемпіонкою Європи, призеркою Європейських ігор, чемпіонату світу та Олімпійських ігор угоркою Евою Черновицьки. У битві з нею Білодід виграла завдяки іппону після того, як угорка заробила 3 попередження.

У фінальній сутичці талановита українка зустрілася з француженкою Мелані Клемен. Представниця Франції перемогла та завоювала перше золото рівня Гран-прі у своїй кар'єрі. В свою чергу, українка вперше зазнала поразки з серпня 2017 року, коли програла в третьому раунді дебютного чемпіонату світу. Відзначимо, що у киянки була серія з 38 перемог.

Левченко - найкраща

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще
Українська стрибунка у висоту Юлія Левченко, чинна чемпіонка України, визнана кращою легкоатлеткою лютого в Україні, повідомляє прес-служба ФЛАУ.
Найкращим легкоатлетом став багатоборець Роман Войцешук.
Переможці визначилися шляхом голосування серед експертів (рада ФЛАУ), представників ЗМІ та вболівальників.
Нагадаємо, що Левченко в лютому виграла змагання в Обонні з молодіжним рекордом України зі стрибків у висоту в приміщенні (2,00 м), чемпіонат України в приміщенні (1,97 м) і меморіал Дем'янюка (1,96 м).
Войцешук переміг на юніорському чемпіонаті України у приміщенні з юніорським рекордом України в семиборстві (5337 очок), а також завоював золоту медаль на міжнародній юніорської зустрічі в Мінську (5316 очок).
Левченко подолала висоту 2 метри, взявши її з другої спроби, а потім невдало попытылась взяти 2,03 метра.
Цей результат українки - третій у світі (після росіянки Марії Ласицкене - 2,04 м і Анни Чічерової - 2,01 м).
Друге місце в стрибках у висоту завоювала українка Ірина Геращенко (1,96), а третьою стала ще одна українська спортсменка - Катерина Табашник (1,90).

21-річна уродженка Бахмута всі висоти, включаючи 1,96 м, долала з першої спроби. І тільки на 1,98 метра українка зачепила планку. У зв'язку з цим Юлія стала третьою на турнірі в Коттбусі, де минулого року перемогла.

Ще одна українська спортсменка, 17-річна Ярослава Магучих, також добре себе зарекомендувала на змаганнях, ставши четвертою.

Перемогу ж здобула Марія Ласицкене з Росії (2,02 м).

Як раніше писав Знай.ua, українка Ольга Саладуха виграла бронзу на чемпіонаті Європи.