Жіноча збірна України з карате стала найкращою на чемпіонаті Європи в Іспанії, вигравши командну першість, повідомляє НОК України.

За збірну України виступали Анжеліка Терлюга, Галина Мельник, Аніта Серьогіна та Діана Шестак. У фіналі змагань українки перемогли збірну Туреччини з рахунком 2:1.

"Українські каратистки Анжеліка Терлюга, Галина Мельник, Аніта Серьогіна, Діана Шостак - чемпіонки Європи в командному куміте! В іспанській Гвадалахарі наші дівчата здобули блискучу перемогу у напруженому фіналі проти збірної Туреччини (2:1)", - повідомили в НОК.

Як повідомляв Знай.ua, чемпіонка Європи і світу з дзюдо Дар'я Білодід виграла срібну медаль у рамках Гран-прі в грузинському Тбілісі.

18-річна українка не брала участь в першому раунді, а потім розібралася з опонентками з Грузії та Франції. У півфіналі Даша билася з дворазовою чемпіонкою Європи, призеркою Європейських ігор, чемпіонату світу та Олімпійських ігор угоркою Евою Черновицьки. У битві з нею Білодід виграла завдяки іппону після того, як угорка заробила 3 попередження.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську 2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів
Показати ще

У фінальній сутичці талановита українка зустрілася з француженкою Мелані Клемен. Представниця Франції перемогла та завоювала перше золото рівня Гран-прі у своїй кар'єрі. В свою чергу, українка вперше зазнала поразки з серпня 2017 року, коли програла в третьому раунді дебютного чемпіонату світу. Відзначимо, що у киянки була серія з 38 перемог.

Як повідомляв портал Знай.ua, українка Марина Мороз здобула впевнену перемогу у новому дивізіоні в UFC.