Абсолютний чемпіон світу у важкій вазі Олександр Усик (16-0, 12 КО) проведе свій дебютний бій у суперважкій вазі проти камерунського боксера Карлоса Такама (36-5-1, 28 КО).
Бій Усик - Такам відбудеться, попередньо, 25 травня.
Спаринг-партнер Усика Фабіо Вардлі (6-0, 5 КО) поділився деякими подробицями підготовки українця.
Вардлі розповів, що Усик вже набрав вагу і виглядає товще, але при цьому не втратив швидкість.
"Він виглядає трохи товще. Він сповнений сил. Думаю, він знає своє тіло перед переходом у нову вагу. Він не намагається набрати вагу, багато маси, щоб мати значні розміри. Усик знає свій бокс, свій стиль, яким має бути його тіло, в якій воно повинно бути формі, щоб усе спрацювало.
Олександр виглядає трохи товще і більше, це здорово, адже в супертяжах йому це знадобиться. Але він все ще показує той же удар, таку ж енергію, як раніше. Перехід в супертяжі не змінить його, вважаю. Думаю, у нього стане трохи сильніше удар.
Він створить план на бій, в залежності від опонента. Усик – дуже розумний, як і його команда. Вони готують правильні плани на кожен поєдинок.
Свій план на бій Усик буде базувати на своїх навичках, щоб тримати суперника на дистанції, при цьому показати свою майстерність. Думаю, саме так він буде готуватися до всіх поєдинків", - розповів Вардлі.
Підготовка до бою проходить у Києві. Усик тренується в одному із спортзалів Києва разом зі своїм новим тренером з фізпідготовки Сергієм Пуцовим.
Усик показав, як готується до дебютного бою в суперважкій вазі:

Нагадаємо, Олександр Усик відмовився від пояса Всесвітньої боксерської асоціації (WBA) і обов'язкового бою з росіянином Денисом Лєбєдєвим (32-2, 23 КО) через перехід в надважку вагу.

Як повідомляв портал Знай.ua, новий тренер оцінив можливості Усика.