На чемпіонаті Європи з боротьби у Бухаресті (Румунія) українки продовжують вдало просуватися по турнірним сіткам.

Так, в категорії 53 кг Лілія Горішна перемогла у півфіналі Джесіку Бласку з Нідерландів (6:1). Боротися за золото вона буде з росіянкою Стальвірою Оршуш.

У вазі 57 кг Тетяна Кіт з боротьбою пройшла Анастасію Нікіту з Молдови (6:6). У фіналі на неї чекає угорка Емесе Барка.

В категорії 62 кг Ілона Прокопевнюк зберігає шанс тільки на бронзу. Українці спочатку потрібно перемогти француженку Амелі Дуарре. І якщо це вдасться, тоді доведеться вигравати медальний поєдинок у Тетяни Омельченко з Азербайджану.

В категорії 72 кг Аліна Стадник-Махиня у півфіналі здолала румунку Олександру Ангел (10:2). Боротися за золото вона буде з німкенею Анною Кармен Шелль.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Таким чином, українки в цілому пробилися в шість фіналів. Також за перше місце побореться Алла Черкасова (68 кг), а Ірина Гусяк (55 кг) та Оксана Лівач (50 кг) вже здобули свої золоті нагороди.

Українка Ірина Гусяк (до 55 кг) здобула переконливу перемогу у фіналі над болгаркою Евеліною Ніколовою і слідом за Оксаною Лівач (до 50 кг) піднялася на першу сходинку п’єдесталу пошани чемпіонату Європи з боротьби, що проходить у столиці Румунії Бухаресті.

Також на чемпіонаті Європи в Бухаресті (Румунія) перший комплект нагород розіграли представниці жіночої боротьби.

На найвищу сходинку п'єдесталу континентальної першості піднялася львів'янка Оксана Лівач.

Першою ж суперницею Оксани Лівач виявилась бронзова призерка чемпіонату світу U23 та віце-чемпіонка світу серед молоді Туркан Насірова з Азербайджану. Сутичка була запекла, але Оксана була сильнішою – 10:8. Далі стало ще гарячіше, проти нашої спортсменки на килим вийшла турчанка – чемпіонка світу та Європи U23, чемпіонка Середземномор’я, віце-чемпіонка Європи U23, бронзова призерка дорослого чемпіонату Європи та світу. І знову блискуча перемога Лівач 2:0.

У фіналі категорії 50 кг українку чекала дворазова бронзова призерка чемпіонату Європи U23 та багаторазова призерка континентальної та світової першості серед молоді. Болгарська борчиня була налаштована рішуче, але Оксана в останню хвилину переломила хід сутички та виграла з рахунком 6:4!

Нагадаємо, український борець вільного стилю Олександр Хоцянівський завоював бронзову медаль у ваговій категорії до 125 кг на чемпіонаті Європи з боротьби у Бухаресті (Румунія).
Як повідомляє НОК України, у фіналі за 3-е місце Хоцянівський переміг поляка Роберта Барана (3:2).

Він переміг у "малому" фіналі поляка Кшиштофа Бьянковскі (4:0). Відзначається, що ще один українець Семен Радулов (70 кг) програв сутичку за третє місце іншому представнику Польщі Магомедмураду Гаджиєву (0:6).

У командному заліку Україна посіла п'яте місце.