Збірна України завоювала третє золото на чемпіонаті Європи з боротьби, який проходить у столиці Румунії Бухаресті.

29-річна львів'янка Алла Черкасова перемогла у фіналі турніру до 68 кг представницю Чехії Аделу Ганзлічкову.

Раніше дві золоті медалі виграли українки Оксана Лівач та Ірина Гусяк.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

За підсумками першості Європи збірна України посяде третє командне місце.

Українка Ірина Гусяк (до 55 кг) здобула переконливу перемогу у фіналі над болгаркою Евеліною Ніколовою і слідом за Оксаною Лівач (до 50 кг) піднялася на першу сходинку п’єдесталу пошани чемпіонату Європи з боротьби, що проходить у столиці Румунії Бухаресті.

Також на чемпіонаті Європи в Бухаресті (Румунія) перший комплект нагород розіграли представниці жіночої боротьби.

На найвищу сходинку п'єдесталу континентальної першості піднялася львів'янка Оксана Лівач.

Першою ж суперницею Оксани Лівач виявилась бронзова призерка чемпіонату світу U23 та віце-чемпіонка світу серед молоді Туркан Насірова з Азербайджану. Сутичка була запекла, але Оксана була сильнішою – 10:8. Далі стало ще гарячіше, проти нашої спортсменки на килим вийшла турчанка – чемпіонка світу та Європи U23, чемпіонка Середземномор’я, віце-чемпіонка Європи U23, бронзова призерка дорослого чемпіонату Європи та світу. І знову блискуча перемога Лівач 2:0.

У фіналі категорії 50 кг українку чекала дворазова бронзова призерка чемпіонату Європи U23 та багаторазова призерка континентальної та світової першості серед молоді. Болгарська борчиня була налаштована рішуче, але Оксана в останню хвилину переломила хід сутички та виграла з рахунком 6:4!

Нагадаємо, український борець вільного стилю Олександр Хоцянівський завоював бронзову медаль у ваговій категорії до 125 кг на чемпіонаті Європи з боротьби у Бухаресті (Румунія).
Як повідомляє НОК України, у фіналі за 3-е місце Хоцянівський переміг поляка Роберта Барана (3:2).

Він переміг у "малому" фіналі поляка Кшиштофа Бьянковскі (4:0). Відзначається, що ще один українець Семен Радулов (70 кг) програв сутичку за третє місце іншому представнику Польщі Магомедмураду Гаджиєву (0:6).

У командному заліку Україна посіла п'яте місце.