Найсильніша людина України, стронгмен Олексій Новіков переміг на турнірі стронгменів "Арнольд Класік Африка".
23-річний Новіков випередив у загальному заліку поляка Матеуша Келишковського і американця Джері Причетта.

Олексій Новіков переміг на турнірі стронгменів "Арнольд Класік Африка"
Олексій Новіков переміг на турнірі стронгменів "Арнольд Класік Африка"

З шести дисциплін українець переміг в одній, двічі був другим, а ще два рази показував третій результат.
В одній із вправ - "Manhood Stone" - Новіков встановив світовий рекорд, п'ять разів перекинувши кулю вагою 220 кілограмів через перекладину на висоті 130 см протягом однієї хвилини.

У вправі "Прогулянка фермера" Новіков проніс дві валізи вагою по 180 кг на дистанцію 20 метрів за 9 секунд. У підніманні колоди "Лог-ліфт" вагою 180 кг показав дивовижний результат, піднявши її тричі за одну хвилину.

Як писав Знай.ua, у січні Олексій Новіков здобув перемогу на Чемпіонаті світу в Китаї.

"Супертурнір, суперперемога. 4 вправи з 5 я виграв, і залишив 5,5 балів відриву. Вважаю це хорошим стартом для 2019 року. Дуже задоволений результатами", - написав Гриценко на своїй сторінці в Instagram.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Олексій Новіков – найсильніша людина України (2016-2018), чемпіон світу, абсолютний чемпіон України.

У 2018 році виграв престижний турнір Arnold Amateur World Championship у ваговій категорії 105+ кг. У 2017 році Новіков переміг на Giant Live в Ірландії, отримавши право брати участь у World Strongest Man-2018. Це змагання є найпрестижнішим у світовому стронгмені, і в ньому свого часу перемагав українець Василь Вірастюк.

Як повідомляв портал Знай.ua, менеджер розповів про травму Олександра Усика і строки відновлення.