Нападник "Барселони" Ліонель Мессі шостий раз в кар'єрі виграв "Золоту бутсу", яка вручається кращому бомбардирові сезону в Європі.

Мессі зайняв перше місце в загальному заліку, забив 36 голів у чемпіонаті Іспанії, що принесло йому 72 очки.

Ліонель Мессі виграв "Золоту бутсу"
Ліонель Мессі виграв "Золоту бутсу"

На другій сходинці – форвард ПСЖ Кіліан Мбаппе (33 м'ячі і 66 очок), а третім став форвард "Сампдорії" Фабіо Квальярелла, який забив 26 м'ячів і набравши 52 очки.

Нагадаємо, Мессі обійшов форварда "Ювентуса" Кріштіану Роналду за кількістю голів на клубному рівні.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще
Так, після дубля у матчі проти "Ейбаром" (2:2) в чемпіонаті Іспанії, в активі Мессі - 602 голи в 686 матчах. На рахунку Роналду - 601 м'яч у 804 іграх.
Кріштіану Роналду
Кріштіану Роналду
Зазначимо, що до завершення цього сезону "Барселона" і "Ювентус" проведуть ще по одній грі. Каталонський клуб зіграє у фіналі Кубка Іспанії з "Валенсією", а "Ювентусу" чекає гра з "Сампдорією" у заключному турі Серії А.

Як повідомляв Знай.ua, Мессі отримав одну з найвищих нагород Каталонії.

Ліонель Мессі
Ліонель Мессі

Як повідомляється на сайті клубу, футболіста нагородили Хрестом Святого Георгія.
"Дуже дякую за нагородження Хрестом Сант-Жорді. Пишаюся цим визнанням і дуже ціную значення, яке має ця нагорода в каталонському суспільстві", - написав Мессі в Instagram.
Нагорода була заснована у 1981 році і Мессі став другим в історії клубу, хто удостоївся цієї нагороди. Першим став екс-гравець і тренер "Барселони" Йохан Кройф.

Як раніше писав Знай.ua, "Барселона" опублікувала унікальне відео одного зі своїх тренувань очима капітана команди Ліонеля Мессі.

Фанати клубу зможуть побачити, як форвард вражає м'ячем цілі з далеких відстаней, розмовляє з Луїсом Суаресом, а також роздає автографи шанувальникам.
Відео опубліковано на сторінці клубу в Твіттері.

Як раніше повідомляв Знай.ua, головний тренер "Манчестер Сіті" Хосеп Гвардіола названий найкращим тренером сезону в Англійській Прем'єр-лізі.