Рік Хойт, хлопець з інвалідністю, за допомогою свого батька Діка 85 разів брав участь у марафонах.
Дік Хойт і Рік Хойт з міста Холланд, штат Массачусетс (США), разом беруть участь в безлічі змагань, включаючи тріатлон, а якось проїхали на велосипеді через всю Америку.

Дік Хойт і Рік Хойт, Getty Images
Дік Хойт і Рік Хойт, Getty Images

Зараз вони пробігли 234 тріатлони, в тому числі шість 15-годинних "Айронменів" на Гаваях.
Рік з народження хворий на церебральний параліч. Лікарі вмовляли Хойтів помістити Ріка у спецзаклад, тому що, за їх словами, він зможе жити лише в стані овоча, але батьки відмовилися. В 11-річному віці вони дістали для Ріка спеціальний комп'ютер, за допомогою якого він отримав можливість спілкуватися з ними.
Якось хлопчик побачив по телевізору марафон і попросив батька взяти участь у такому ж. Батько почав тренуватися і досяг дуже хорошої фізичної форми.
"Якщо б ти не був у прекрасній формі, - сказав йому одного разу лікар, - ти б помер 15 років тому".
Коли під час змагань потрібно плисти, Дік тягне Ріка за собою в спеціальному човні. Коли потрібно їхати на велосипеді, Рік сидить на спеціальному сидінні перед батьком. Коли потрібно бігти, Дік котить сина в спеціальному інвалідному кріслі.
У 2008 році команду Хойтів включили до Зали слави Айронмена.
Дік Хойт і Рік Хойт, Getty Images
Дік Хойт і Рік Хойт, Getty Images
21 квітня 2014 року команда Хойт фінішувала на Бостонському марафоні раніше оголосивши, що це їх останній марафон.

Нагадаємо, українка Світлана Самаріна виграла десятиденний забіг у Нью-Йорку, США.

Світлана Самаріна
Світлана Самаріна

Самаріна пробігла 941 км в екстремальних умовах: майже всі дні забігу були дощовими, але Світлана вийшла в лідери з самого першого дня, пробігаючи за добу по 94 км.

Ця перша перемога українки на сверхдлинной дистанції.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Відзначимо, що в історії цього забігу вже були українці-переможці. Так, неодноразово кращою на дистанції ставала Наталія Глущук з Вінниці. Серед чоловіків перемагав вінничанин Юрій Тростенюк, який виграв забіг на 3 100 миль в 2017 році, подолавши 5 000 км за 45 днів 16 годин 45 хвилин і 21 секунду. Середній денний показник її результативності - 109 км в день.

На пострадянському просторі першим українським спортсменом фінішував у цьому 10-денному забігу, був киянин Олег Лебедєв в 2004 році. На цих змаганнях він фінішував вже 9 разів.

Як раніше писав Знай.uа, Еліуд Кіпчоге вчетверте виграв марафон в Лондоні.