Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) відкриє понад 100 справ проти російських спортсменів, підозрюваних у використанні допінгу на Олімпіаді-2014 в Сочі, повідомляє АР з посиланням на президента організації Крейга Ріді.
За інформацією видання, WADA збирає докази і буде ділитися ними зі спортивними федераціями.
Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!
Він зазначив, що понад 100 справ може бути відкрито у "першу хвилю" проти тих, кого Всесвітнє антидопінгове агентство підозрює в шахрайстві.
Ріді повідомив, що в квітні WADA вилучила 2262 зразки допінг-проб з Московської лабораторії, які можуть бути використані для аргументації у справах проти атлетів, які шахраювали".
Президент організації планує завершити цей процес до кінця року.

Як писав Знай.ua, російських спортсменів можуть відсторонити від змагань.

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) не відреагувало на провал дедлайнів по здачі Росією даних Московської антидопінгової лабораторії.

"Я вкрай розчарований тим, що здача даних не була здійснена в строки, обумовлені Виконавчою радою у вересні нинішнього року", - сказав президент агенства Крейг Ріді.

"З тих пір WADA працювала з російськими властями, щоб укластися до дедлайну, що, очевидно, було б в інтересах чесного спорту. Процес, обговорений Виконавчою радою у вересні, тепер буде запущено".

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Якщо буде рекомендовано визнати Росію не відповідаючою кодексу та виконком з цим погодиться, РУСАДА зможе оскаржити дане рішення в CAS.

Раніше глава Американського антидопінгового агенства Тревіс Тайгарт зажадав у WADA знову позбавити Росію статусу відповідності стандартам та усунути від участі у змаганнях.

Росія могла відновити членство в організації, але 22 грудня делегації WADA з 5 осіб стало відомо про те, що використовуване ними обладнання для вилучення даних не має необхідної сертифікації згідно з російським законодавством.

Як повідомляв портал Знай.ua, російським спортсменам заборонили виступати на міжнародних змаганнях.