Українські спортсмени на Європейських іграх 2019 року в Мінську показують відмінні результати. Станом на 28 червня, Україна утримує четверте місце в загальному медальному заліку. Скарбничку "синьо-жовтих" поповнив гімнаст Олег Верняєв.

Він здобув срібну медаль у багатоборстві, повідомляє Національний олімпійський комітет.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Не встигли ми насолодитися бронзовою вікторією Діани Варінської, як у Мінську завершився фінал особистого багатоборства у чоловіків, де срібло виборов лідер збірної України Олег Верняєв", - йдеться в повідомленні.

Загальний результат українця в шести дисциплінах — 84,632, більше отримав тільки росіянин Давид Білявський (85,465). Третім став ще один представник РФ Владислав Поляшов (84,464), а четвертим - українець Петро Пахнюк (84,031).

"Все проведено на високому рівні, зауважень до залу немає, зі снарядами все гаразд. Я задоволений, хоча на кільцях схибив… Не вистачає поки що сил і витривалості. Півтора місяця тренуватися перед такими серйозними змаганнями, коли лише три місяці тому прооперувався – цього замало. Ми налаштовувалися на бруси, але й тут "захопили" медаль, і це чудово", - поділився своїми враженнями після виступу спортсмен.

Олег Верняєв — олімпійський чемпіон Олімпіади-2016 в Ріо-де-Жанейро у змаганнях на паралельних брусах, а також срібний призер тих же Ігор в абсолютній першості. Також вигравав чемпіонат світу 2014 року, а у 2015, 2017 і 2018 роках був срібним призером світових першостей.

Зазначимо, що ця медаль стала 35-ою для України на Європейських іграх, а згодом 36-ту завоював каратист Валерій Чоботар — він став бронзовим призером. Наша країна отримала вже дев'ять золотих медалей, тринадцять срібних і п'ятнадцять бронзових.

Нагадаємо, що українські гімнастки вибороли медаль на Європейських іграх-2019: захоплююче відео.

Як повідомляв Знай.ua, українські дзюдоїсти завоювали золото на Європейських іграх-2019.

Також Знай.uа писав, українська самбістка Анастасія Сапсай виборола золото Європейських ігор-2019 в Мінську.