Українські спортсмени Дар'я Білодід і Георгій Зантарая у суботу, 22 червня, зробили золотий дубль на ІІ Європейських іграх в Мінську.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Перше золото для України виграла Дар'я Білодід, яка вдруге стала чемпіонкою Європи. Вона стала переможницею у ваговій категорії до 48 кілограм.

18-річна спортсменка змогла перемогти дворазову чемпіонку Європи Єву Чернівецьки з Угорщини, чемпіонку Європи-2017 в командній першості Мелані Клеман з Франції та бронзову призерку чемпіонату Європи-2018 Милицу Ніколіч з Сербії.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У фінал українка вийшла проти чинної чемпіонки континенту Ірини Боргової з Росії. Тепер Дар'я Білодід стала дворазовою чемпіонкою Європи.

"Перша нагорода української збірної на іграх! Вітаємо спортсменку та її тренерів Світлану Кузнєцову і Геннадія Білодіда!", - сказано в повідомленні Федерації дзюдо України.

Крім того, золото зміг отримати і дзюдоїст Георгій Зантарая.

"Є золотий дубль Георгія Зантарая! Як і два роки тому Георгій підтримав золотий почин Дар'ї і став триразовим чемпіоном Європи! Вітаємо Гео та його тренерів Віталія та Сергія Дуброва", - написали у Федерації.

Нагадаємо, українські гімнастки завоювали Кубок світу.

Як повідомляв Знай. ua, українська дзюдоїстка Каланина вперше перемогла на турнірі Великого шолома.

Також Знай. ua писав, що українець завоював медаль на Гран-прі з дзюдо.