Українська шахістка Ганна Музичук є однією з найбільш титулованих і найсильніших у світі.
В інтерв'ю 24tv.ua Ганна розповіла про свій головний провал, допінг у шахах, та поїздках на змагання до Росії.
Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!
"Щорічно в Росії проводиться кілька змагань найвищого рівня, там будуть проводитися і надалі. Це не питання пропуску одного турніру. Якщо ми відмовляємося їздити на змагання до Росії, то можна завершувати професійну кар'єру. З 2014 року ми з Марією їздили в Росію виключно на офіційні змагання. Питання нашої участі у змаганнях на території РФ ми обговорювали з керівництвом області і міста Львова. Вони відповіли, що нас розуміють і сказали: "Їдьте і перемагайте".
Найболючіша поразка? Тут без винятку - чемпіонат світу 2017 року, коли дійшла до фіналу і програла його китаянці. Третє березня для мене - найгірший день", - розповіла Музичук.
Також Музичук розповіла, чи використовують шахісти допінг:
"Міжнародна Шахова Федерація робить певні кроки для того, щоб шахи стали олімпійським видом спорту. Тому з 2006 року на змаганнях найвищого рівня введено допінг-контроль. До нас такі ж вимоги, як і в інших видах спорту, є заборонений список препаратів. Нас це іноді веселить, бо не знаю скільки умовно треба випити кави, щоб перевершити норму. Можливо, якщо є якась хвороба, то можуть якийсь препарат знайти. Але у топ-шахістів за весь час ще нічого не знаходили, нікого не дискваліфікували".

Як повідомляв портал Знай.uа, українська самбістка Анастасія Сапсай виборола золото Європейських ігор-2019 в Мінську.