23 липня після бою помер російський боксер Максим Дадашев (13-0, 11 КО). 28-річний спортсмен помер в одній з американських лікарень не приходячи у свідомість.

20 липня Дадашев програв технічним нокаутом в 11-му раунді представнику Пуерто-Ріко Сабриелю Матіасу. Максим пропускав занадто багато ударів і його тренер змушений був зупинити бій.
За статистикою Compubox, у фатальному для Дадашева бою Матіас завдав йому 1204 удари, з яких 319 виявилися точними.
Після того, як зупинили бій, Максима знудило, і він втратив свідомість. Боксера відразу ж доставили в реанімацію. Спортсмен переніс важку операцію по видаленню набряку мозку, яка тривала 2 години. За словами журналіста ESPN Стіва Кіма, лікарі змогли видалити Дадашеву набряк, але для цього їм довелося видалити частину черепа.
На жаль, це не перший смертельний випадок в боксі. Згадуємо інших боксерів, які померли після бою:
Скотт Уэстгарт
Скотт Уэстгарт
Скотт Уэстгарт
Британський напівважковаговик Скотт Уэстгарт помер у лютому минулого року, після бою Деком Спеллманом, який він виграв.
Поєдинок тривав 10 раундів, за які обидва боксери встигли побувати у нокдауні. У підсумку судді віддали перемогу Уэстгарту за очками. Після бою 31-річний спортсмен втратив свідомість. Його терміново госпіталізували з підозрою на крововилив у мозок. Спортсмен помер, не приходячи в свідомість.
Крістіан Дагіо
Крістіан Дагіо
Крістіан Дагіо
У листопаді 2018 року в Таїланді помер італієць Крістіан Дагіо. 49-річний боксер отримав нокаут від тайського спортсмена Дона Паруанга в останньому раунді, пропустивши кілька ударів. Рефері зупинив бій, побачивши, що боксер відключився.
Дагіо надали першу допомогу прямо на рингу і відправили до лікарні. Кілька днів він пролежав у комі та помер.
Франциско Руїс
Франциско Руїс
Франциско Руїс
У 2017 році після бою помер 24-річний боксер з Сальвадору Франциско Руїс. У 8 раунді бою з Рікардо Кортесом Руїс отримав потужний удар і впав, сильно вдарившись головою. Спортсмену зробили складну операцію на мозку, але він так і не вийшов з коми. Лікарі діагностували смерть головного мозку, після чого родичі Руїса прийняли рішення відключити його від системи життєзабезпечення.
Майк Тоуелл
Майк Тоуелл
Майк Тоуелл
25-річний британський боксер напівсередньої ваги Майк Тоуелл помер від травм, отриманих в бою зі співвітчизником Дейлом Евансом, який відбувся восени 2016 року.
Вже в першому раунді Тоуелл опинився в нокдауні. У п'ятому раунді стався ще один нокдаун, після чого рефері зупинив бій. Тоуелла винесли на ношах з рингу, а лікарі зробили висновок, що у нього крововилив у мозок.

Як повідомляв портал Знай.uа, Вірастюк переніс складну операцію на серці.