Єлизавета Апушкіна, дружина загиблого російського боксера Максима Дадашева (13-1, 11 КО), звинуватила у смерті чоловіка рефері Кенні Шевальє, який вчасно не зупинив бій з Субриелем Матіасом (14-0, 14 КО).
Єлизавета вважає, що рефері працював недбало і непрофесійно, жодного разу не підійшов до Дадашева, незважаючи на кількість пропущених ним ударів.
Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!
"Макс ніколи не здався. Це його мрія, його життя. Саме тому в рингу є рефері. Саме він повинен захищати життя і здоров'я спортсмена, він зобов'язаний зупинити бій, якщо вважає, що здоров'ю спортсмена завдано шкоди, тому що сам спортсмен буде йти до кінця.
Максим Дадашев помер у лікарні через три дні після бою
Максим Дадашев помер у лікарні через три дні після бою
Рефері жодного разу навіть не підійшов до Макса, незважаючи на кількість пропущених ним ударів, не викликав у кут лікаря для огляду. Якщо би тренер не зупинив бій, рефері викликав би його і на 12-й раунд! Його недбалість і непрофесіоналізм коштували життя чоловікові. Я буду судитися з Атлетичною комісією штату Меріленд і висувати позов проти рефері", - заявила жінка.
Максим Дадашев з дружиною та дитиною
Максим Дадашев з дружиною та дитиною

Нагадаємо, 20 липня Дадашев програв технічним нокаутом в 11-му раунді представнику Пуерто-Ріко Сабриелю Матіасу. Максим пропускав занадто багато ударів і його тренер змушений був зупинити бій.

За статистикою Compubox, у фатальному для Дадашева бою Матіас завдав йому 1204 удари, з яких 319 виявилися точними.
Після того, як зупинили бій, Максима знудило, і він втратив свідомість. Боксера відразу ж доставили в реанімацію. Спортсмен переніс важку операцію по видаленню набряку мозку, яка тривала 2 години. За словами журналіста ESPN Стіва Кіма, лікарі змогли видалити Дадашеву набряк, але для цього їм довелося видалити частину черепа.

Як писав Знай.ua, впродовж всієї кар'єри Дадашев тренувався і виступав в США в одному залі з чемпіоном світу за версіями WBA і WBO в легкій вазі Василем Ломаченком (13-1, 10 КО). Дадашев постійно перебував у компанії українця, спарингував з ним, і навіть був у його роздягальні перед поєдинками.

Василь Ломаченко та Максим Дадашев
Василь Ломаченко та Максим Дадашев

Василь Ломаченко вшанував пам'ять боксера, опублікувавши відео, присвячене Дадашеву.
"Тужимо", - написав Ломаченко.

Як повідомляв портал Знай.uа, загиблий Дадашев пережив інсульт під час фатального бою.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще