24-річна німецька велогонщиця Фіона Колбингер стала першою жінкою, яка виграла ультра-марафонську багатоденну велогонку Transcontinental Race, повідомляє BBC.
Колбингер подолала дистанцію у 4000 км за 10 днів, 2 години 48 хвилин і залишила позаду більше 200 суперників-чоловіків.
Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!
Однак, після перемоги вона заявила, що могла показати результат і краще.
"Я б могла спати поменше, і результат був би краще. Здивована тим, що виграла гонку. Коли готувалася до змагань, думала, що, може бути, буду в числі переможниць серед жінок. Але точно не на першому місці в генеральній класифікації", - заявила Колбингер.
Фіона Колбінгер
Фіона Колбінгер
Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!
На другому місці, як очікується, фінішує британець Бен Девіс. Він ще в дорозі. Коли Колбингер дісталася до фінішу, йому залишалося до фінішної лінії ще 200 км.
Маршрут в 2019 році проходив як мінімум через 7 країн, у тому числі через Австрію, Болгарію, Боснію, Хорватію, Франції, Італії, Сербії, Словенії та Швейцарії.
Старт був в болгарському місті Бургас, фініш - у французькому місті Брест (розташована на заході країни супрефектура департаменту Финистер). Маршрут проходив через гору Бузлуджа (Болгарія), вершину Бесна Кобила (Сербія), високогірний Перевал Гардена в Доломітах (Італія), гірськолижний курорт Альп-д'юез у Французьких Альпах. Це так звані контрольні точки на маршруті, на яких учасник перегонів має обов'язково відбутися.
Головна особливість Transcontinental Race - не можна нікого просити про допомогу.

Як повідомляв Знай.ua, українська велогонщиця Яна Беломоіна стала віце-чемпіонкою світу з маунтинбайку.

Яна Беломоина завоювала срібло чемпіонату Європи
Яна Беломоина завоювала срібло чемпіонату Європи

Беломоіна завоювала срібло чемпіонату Європи, який пройшов у чеському Брно.

Українка показала другий результат у дисципліні крос-кантрі - 1:33,00.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще
Беломоіну випередила швейцарка Йоланде Нефф. Третьою фінішувала німкеня Елізабет Брандау.

Як раніше писав портал Знай.ua, українка Жаркова підкорила величезну глибину.