Українська важкоатлетка Ірина Деха, чемпіонка Європи-2016, не змогла виграти медаль Чемпіонату світу-2019 в Паттайї (Таїланд) через 150 грами зайвої ваги.
Ірина Деха виступала у категорії до 76 кг в поштовху, та в сумі вона посіла п'яте місце, а до бронзи не вистачило шість і три кілограми відповідно. У ривку українка поступово взяла 105 кг, 108 кг та 110 кг. Эквадорка Нейсі Баррера заявила 110 кг на першу спробу, яка стала вдалою. Але потім 115 кг і 116 кг їй не підкорилися.
Таким чином, і Деха, і Беррера показали однаковий результат, який був третім у ривку. В такому випадку вище опиється той спортсмен, чия власна вага менша. Вага Беррери становила 75,8 кг, а Дехи - 75,95 кг. Долю бронзової медалі вирішили усього 150 грамів.

Ірина Деха не змогла завоювати бронзову медаль
Ірина Деха не змогла завоювати бронзову медаль

Як раніше писав Знай.ua, український спортсмен Дмитро Чумак завоював три золоті медалі чемпіонату Європи з важкої атлетики, який проходить в Батумі (Грузія), повідомляє НОК України.

Дмитро Чумак став найкращим у категорії до 102 кг. Він показав результат 391 кг (175 кг + 216 кг) і здобув три золоті медалі: у ривку, поштовху та сумі двоборства.

Дмитро Чумак - чемпіон Європи з важкої атлетики
Дмитро Чумак - чемпіон Європи з важкої атлетики

Бронзову медаль у поштовху завоював українець Костянтин Рева з результатом 207 кг (ривок 161 кг, сума двоборства 368 кг).

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, раніше українець Кирило Пирогов став володарем бронзової медалі на першості континенту в Грузії.

В активі спортсмена, який виступає у ваговій категорії до 96 кг, бронза в ривку з результатом 171 кг.

Як раніше писав портал Знай.ua, на важкоатлетку на змаганнях впала 110-кілограмова штанга.