Ці українські спортсмени представляли Україну на світовому і европейскм рівнях, але залишили професійний спорт заради захисту України.
Радіо Донбас.Реалії згадує спортсменів, які загинули на сході України з початку війни в 2014 році.
Микола Гуцаленко
25-річний Микола Гуцаленко, десантник 79-ї бригади, воював з початку конфлікту на Донбасі, брав участь в обороні Донецького аеропорту.
У дитинстві Микола займався веслуванням, навчався в Первомайській школі олімпійського резерву (Миколаївська оласть). До того, як піти на війну, Микола вісім років виступав за збірну України, став майстром спорту у байдарці-двійці.
23 лютого 2017 року помер після поранення в голову, отриманого в бою під Авдіївкою. У нього залишилася дружина та 9-місячний син.

Олександр Бричук

Олександр Бричук
Олександр Бричук

38-річний Олександр Бричук був розвідником добровольчого батальйону "Шахтарськ". Загинув 16 серпня 2014 року під час виконання бойового завдання. Олександр Бричук і троє бійців розвідгрупи потрапили в засідку в районі Красногорівки. Групу обстріляли з фугасу.
Бричук з п'яти років займався повноконтактним карате в ДЮСШ. Після закінчення школи став інструктором зі спортивного туризму. Пройшов службу у Військово-морському флоті України.
Максим Бендеров

Максим Бендеров
Максим Бендеров

Максим Бендеров - срібний призер чемпіонату світу, чемпіон Європи з панкратіону, багаторазовий чемпіон України, володар чорного поясу з панкратіону, чемпіон України серед спецназівців.
Бендерів служив за контрактом старшим розвідником у Кіровоградському полку спеціального призначення. В зоні бойових дій перебував з березня 2014 року.
15 червня 2014 року загинув, потрапивши під обстріл під Ізварино Луганської області. Йому було 24 роки. Тепер в його рідному місті Олександрії щорічно проводиться турнір з панкратіону імені Максима Бендерова.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Криму трагічно загинули дві чемпіонки з кікбоксингу.