У вівторок, 8 жовтня, промоутер Едді Хірн розповів, що суперник відомого українського боксера Олександра Усика Тайрон Спонг не пройшов допінг-тест. Бій Усика і Спонга планувався на суботу, 12 жовтня, у Чикаго (США).

"З нами зв'язався Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) і повідомило, що результати допінг-проби Тайрона Спонга погані. Вони відправлені в Атлетичну комісію штату Іллінойс. Додаткова інформація буде опублікована пізніше. У нас є запасні суперники", повідомив промоутер в соціальній мережі Twitter.

Слід зазначити, що дебют українського боксера у надважкій вазі зривається вже не перші. Першим його суперником повинен був бути камерунець Карлос Такам, а дебют був запланований на 25 травня, проте 8 травня з'ясувалося, що Усик отримав травму.

"Через травму біцепса Усик був змушений відкласти свій дебют в суперважкій вазі проти Карлоса Такама, запланований на 25 травня", — розповів Хірн.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

До того ж, Такам готовий був чекати оголошення нової дати бою з Усиком. Однак вдруге бій був зірваний через суперника, так як камерунець змінив промоутерську компанію.

Потім, серед потенційних претендентів на поєдинок з українцем також були Браянт Дженнінгс і Андрій Федосов, від бою з останнім Олександр відмовився. В кінцевому підсумку, суперником Усика став Тайрон Спонг.

Також недвозначний натяк Хірна — "є запасні суперники" — зараз налаштовує фанатів на оптимістичний лад. До того ж, з'явилося перше конкретне ім'я, а саме російський важковаговик Олександр Устинов, який може замінити Спонга.

Промоутер росіянина повідомив, що Устинову вже запропонували поєдинок проти Усика.

"Зараз обговорюються деталі. У Усика виникнуть великі проблеми у зв'язку з габаритами Олександра", — відзначив промоутер.

Нагадаємо, що Джеймса Алі Башира, колишнього тренера екс-абсолютного чемпіона світу у важкій вазі Олександра Усика (16-0, 12 КО), жорстоко побили під час церемонії зважування.

Як повідомляв портал Знай.ua, Тайрон Спонг, суперник Олександра Усика, був спійманий на прийомі заборонених стимулюючих препаратів.

Також портал Знай.ua писав, що Олександр Усик разом зі своєю командою відправився в Чикаго.