Непал і Китай разом виміряють висоту найвищої точки Землі - гори Еверест, повідомляє India Today.
Про це домовилися після візиту лідера Китаю Сі Цзіньпіна в Катманду.
Справа в тому, що на думку геологів, після масштабного землетрусу в Непалі в 2015 році гора могла стати нижче.
Нагадаємо, що офіційна висота Евересту - 8848 метрів. Ця цифра була зафіксована індійською геологічною службою у 1954 році.

Еверест - найвища точка Землі
Еверест - найвища точка Землі

Як писав Знай.ua, 35-річний скелелаз Дані Арнольд встановив новий світовий рекорд, піднявшись на пік гірського масиву в Альпах за рекордно короткий час, повідомляє ТСН.
Арнольд піднявся на пік Тре Чіно де Лавердо (Італія) за 46 хвилин і 30 секунд. Відзначається, що на 550 метрів він зійшов без спорядження, спецзасобів і навіть страховки.

Як раніше повідомляв Знай.ua, українська триатлоністка, майстер спорту міжнародного класу, Юлія Єлістратова вперше в сезоні виграла золоту медаль Кубка Європи.

Єлістратова стала переможницею етапу Кубка Європи у Константі (Румунія).

Юлія Єлістратова виграла Кубок Європи
Юлія Єлістратова виграла Кубок Європи

Українка була в першій групі, відмінно пройшла етап на велосипеді, а в бігу показала найкращий результат, що і принесло їй золото.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Юлія Єлістратова виграла Кубок Європи
Юлія Єлістратова виграла Кубок Європи

"У цьому сезоні я стабільно забігала в топ-10, але вже встигла скучити за перемогам. Тому, звичайно, я задоволена. Етап Кубка Європи в Константі проходить вже втретє, і для мене це друга перемога та третій п'єдестал", - прокоментувала перемогу Юлія.

Нагадаємо, що зараз Єлістратова посідає 40-у сходинку олімпійського рейтингу, що дозволяє їй розраховувати на ліцензію Олімпійських Ігор.

Як раніше писав Знай.ua, український плавець Михайло Романишин встановив унікальний рекорд.