Україна відмовилася від участі в 58-му Конгресі WBC, який пройде 14-20 вересня 2020 року в Санкт-Петербурзі (Росія).

Про це повідомив президент Національної Ліги професійного боксу України Михайло Зав'ялов.

"Поки у нас йде війна, поки Росія окупує Крим і в Донбасі у нас кожен день гинуть люди, ми не в праві взяти участь у Конгресі, який пройде в цьому чудовому місті. На жаль, Україна брати участь в Конгресі в Санкт-Петербурзі не буде", - заявив Зав'ялов.

Нагадаємо, у 2018 році 56-й Конгрес WBC вперше пройшов у Києві.

Нинішній Конгрес проходив у Мексиці, де Василь Ломаченко та екс-абсолютний чемпіон світу у важкій вазі Олександр Усик (16-0, 12 КО) отримали спеціальні нагороди WBC.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім того, Ломаченко отримав статус унікального "франчайзингового" чемпіона WBC.

Василь Ломаченко, Getty Images
Василь Ломаченко, Getty Images

На конгресі WBC було розглянуто та схвалено прохання промоутерської компанії Top Rank з надання українцю спеціального статусу чемпіона.

Ломаченко прокоментував свій новий статус, зазначивши, що це неймовірна подія для нього.

"Це надзвичайна подія для мене. Як я вже заявляв, коли я був зовсім маленьким, то мріяв про світове чемпіонство і про зелений пояс WBC. Тепер у мене їх два.

Я все життя говорив про боксі як про спорт, про бажання битися з найкращими бійцями. Але ми всі розуміємо, що з промоутерами і телеканалами це не так просто. Однак після того, як я отримав франчайзингове чемпіонство, вірю, що ми зможемо організувати безліч цікавих поєдинків.

Мені здається, ми робимо все правильно і йдемо в потрібному напрямку", - передає слова Ломаченка Fight TV Hub.

Як повідомляв портал Знай.ua, американка Кларесса Шилдс має намір побити рекорд Ломаченка.