16 вересня дев'ятирічна американка Перл Джонсон підкорила одну з найскладніших вершин в США.

Дівчинка за чотири дні і три ночі піднялася на знамениту скелю Ель-Капітан. Таким чином, Перл стала наймолодшою скалолазкою (серед хлопців і дівчат), яка пройшла цей маршрут.

Джонсон побила попередній рекорд, що належав також американці Селлі Шнайтер, яка пройшла цей маршрут у 10 років в червні 2019 року.

Перл Джонсон здійснювала сходження в парі зі своєю мамою Джанет та її товаришем Ніком Салленсом з рятувальної служби Йосемітського парку. Батько Перл, Філіп, рейнджер Йосемітського парку, спостерігав за сходженням з долини, та чекав їх на верху скелі.

"Мене запитували, чі переживаю я за сходження зі своєю дочкою. Я завжди відповідала - ні. Нам було комфортно на скелі, крім того ми з Перл багато лазили разом раніше і я знала, на що вона здатна", - поділилася враженнями Джанет.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Американка Перл Джонсон підкорила одну з найскладніших вершин в США
Американка Перл Джонсон підкорила одну з найскладніших вершин в США

Як писав Знай.ua, 35-річний скелелаз Дані Арнольд встановив новий світовий рекорд, піднявшись на пік гірського масиву в Альпах за рекордно короткий час, повідомляє ТСН.
Арнольд піднявся на пік Тре Чіно де Лавердо (Італія) за 46 хвилин і 30 секунд. Відзначається, що на 550 метрів він зійшов без спорядження, спецзасобів і навіть страховки.

Як раніше писав Знай.ua, альпіністи переміряють висоту Евересту, оскількі гора могла стати нижче.