Стало відомо, що расистські вигуки вболівальників на матчі "Шахтар" - "Динамо" стали головною темою обговорення у вітчизняному футболі. Зібрано коментарі футболістів.

Так, футболісти донецького "Шахтаря" досить багато уваги приділили інциденту, а також підтримали партнерів, бразильців Тайсона і Дентіньо.

"Сил моїм братам Тайсону і Дентіньо. Ще один дуже сумний і неприйнятний епізод в Європі. Неймовірно, що це все ще трапляється. Світу потрібні любов і мир. Подолаємо це разом", - написав на своїй сторінці в соцмережі півзахисник "гірників" Алан Патрік.

"Важко повірити, що існують люди, які вважають себе краще з-за кольору шкіри. Бажаю своїм товаришам Тайсону і Дентіньо багато сил. Ми продовжуємо боротися і переможемо", - опублікував на своїй сторінці в соцмережі форвард донецького "Шахтаря" Мораєс.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Також голкіпер "гірників" і збірної України Андрій П'ятов заявив, що всі просто в шоці від того, що сталося.

"Вперше таке бачу, ніколи не думав, що люди можуть так не гарно себе вести. В підтрибунному приміщенні обговорювали інцидент з гравцями "Динамо". У них в команді також представники інших національностей. Я бачив, що Родрігеш також був шокований, це і його, значить, це стосувалося", сказав він.

Бразильський півзахисник Маркос Антоніо зазначив, що футболу необхідні "справжні вболівальники".

"Дентіньо, Тайсон, інші хлопці відчувають себе жахливо. Сподіваюся, вони пройдуть через цей непростий момент і продовжать свій шлях", — сказав Антоніо.

Тайсон заявив, що після даного інциденту задумався про повернення у Бразилію, але не вірить, що донецький "Шахтар" відпустить його.

Гравці "Динамо" практично не прокоментували даний інцидент на трибунах.

Хавбек Денис Гармаш заявив, що нічого подібного не бачив і не чув.

"Ви ж все бачили, не бачу сенсу про це говорити. Там щось кричали, арбітр зупинив гру. Я вважаю, що так не повинно бути", - сказав голкіпер "Динамо" Георгій Бущан.

Легіонери Жерсон Родрігеш і Мохамед Кадири розмістили на своїх сторінка в соціальній мережі картинки зі словами "Ні расизму".

Скріншот, Instagram

Скріншот, Instagram

Екс-гравець збірної України Євген Левченко підкреслив, що соромно бачити, що таке відбувається в країні. До того ж, він звернув увагу на поведінку київських футболістів, які під час матчу підтримали Тайсона.

Нагадаємо, що півзахисник донецького "Шахтаря" Тайсон прокоментував расистський скандал на матчі з "Динамо", який відбувся 10 листопада в Харкові.

Як повідомляв портал Знай.ua, матч між донецьким "Шахтарем" і київським "Динамо", який відбувся 10 листопада у Харкові, закінчився расистським скандалом.

Також портал Знай.ua писав, що український борець греко-римського стилю, дворазовий чемпіон світу і депутат Верховної Ради від партії "Слуга народу" Жан Беленюк прокоментував матч "Шахтар" - "Динамо", який закінчився расистським скандалом.