Українську легкоатлетку, чемпіонку універсіади в Наполі з потрійного стрибка, Ольгу Корсун дискваліфікували на два роки за застосування допінгу.
Дискваліфікація спортсменки триватиме до 11 липня 2021 року, повідомляє Експрес.
Всі результати Корсун починаючи з 2019 року, анульовано. Крім того, Ольга повинна повернути всі призові, які отримала за всі турніри після 12 липня.
"В Неаполі Корсун відразу після змагань здала аналізи. Згодом прийшли результати. В її організмі виявили сліди сечогінних препаратів.
Міжнародна федерація проінформувала нас про цю проблему, ми вирішили усунути спортсменку від виступів на два роки", - розповів генеральний секретар ФЛАУ Михайло Медвідь.
За словами колишнього старшого тренера збірної України з легкої атлетики Анатолія Голубцова, Корсун могла отримати чотирирічну дискваліфікацію.
"Якщо б у неї були виявлені анаболічні препарати, то було б рішення про чотирирічну дискваліфікацію.
Все-таки сечогінні препарати не вважають серйозним допінгом. Ці препарати допомагають зганяти вагу, стимулювати м'язи. Не скажу, що вони дають велику перевагу над суперником, але спортсмен опиняється в кращих умовах", - прокоментував Анатолій Голубцов.

Марія Ласицкене, Getty Images
Марія Ласицкене, Getty Images

Марію Ласицкене не допустили до участі на турнірі в Глазго (Шотландія), який стартує 15 лютого 2020 року.
Таке рішення організаторів змагань засноване на санкціях, які наклали на Росію після рішення комітету з відповідності WADA усунути РФ від міжнародних змагань на чотири роки.
За словами менеджера спортсменки, організатори пояснили відмову тим, що Ласицкене може вчасно не отримати необхідний для виступу нейтральний статус.