Українського чемпіона Олімпіади в Лондоні 2012 року у важкій атлетиці Олексія Торохтія позбавили золотої медалі через застосування допінгу. Водночас форвард київського "Динамо" не пройшов допінг-тест .

Про такий "день допінгу" українських спортсменів повідомляють Sportarena та ФК "Динамо" Київ.

Олімпійський чемпіон Лондона-2012 у ваговій категорії до 105 кг не зможе брати участі в змаганнях до 17 грудня 2020 року.

Раніше спортсмен також отримав дискваліфікацію на 2 роки від змагань, яка вже вступила в силу рік тому. У його крові було виявлено дегідрохлорметилтестостерон.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У грудні 2018 року, під час повторного огляду в допінг-пробі, взятій на Олімпіаді-2012, в крові спортсмена виявили заборонений препарат. Тоді важкоатлет був тимчасово відсторонений від змагань.

Торохтій є бронзовим призером чемпіонату світу 2011 року, срібним призером чемпіонату Європи-2009 і бронзовим призером чемпіонату Європи-2010.

Допінг "наздогнав" ще одного українського спортсмена. Форвард київського "Динамо" Артем Бєсєдін не пройшов допінг-тест після матчу з шведським "Мальме", який відбувся 28 листопада.

Футбольний столичний клуб "Динамо" повідомив, що 19 грудня був офіційно проінформований про можливе порушення антидопінгових правил УЄФА Артемом Бєсєдіним.

У команді кажуть, що всі нюанси й обставини з'ясовуються, а згідно з вимогами щодо конфіденційності, ФК "Динамо" Київ" не може надати футбольній громадськості детальнішу інформацію до закінчення відповідних процедур.

Нагадаємо, десятки російських спортсменів "спалилися" на допінгу

Як повідомляв портал Знай.ua, допінг російських спортсменів "звалили" на міністра

Також Знай.ua писав, у ФІФА відреагували на спортивні санкції WADA для Росії