Стало відомо, що Федерація баскетболу України може бути причетна до того, що одні з найкращих українських гравців можуть не брати участь в Олімпійських іграх, так як вони можуть не прийняти участь у кваліфікаційному турнірі.

Станіслав Тимофеєнко, Інформатор

У понеділок, 23 грудня, нападник баскетбольної команди "Дніпро" і один з кращих українських гравців у баскетболі 3х3 Станіслав Тимофеєнко провів пресконференцію в інформаційному агентстві Інформатор.

Так, Тимофеєнко розповів, що одних з найсильніших українських гравців у баскетболі 3х3 обдурили, через що тепер під загрозою результат збірної України. Про причини конфлікту він повідомив в інтерв'ю сайту basket.com.ua.

"Це почалося влітку 2018 року після вдалого 2017 року, коли ми завоювали бронзу чемпіонату Європи, хоча їхали туди як "темні конячки". Коли почався сезон Суперліги 3х3, Олег Юшкін почав нам дзвонити і запитувати, чи ми будемо грати за збірну України. Далі була така ситуація: на матч Кубка України приїхав на той час глава департаменту баскетболу 3х3 Стас Світлицький, приїхала "Одеса", головним тренером якої є Олег Юшкін. У нас з Максом Закурдаевым і Сашею Сизовим відбулася розмова, в якому ми пояснили, що ми безкоштовно грати за збірну не будемо. Підготовка до виступів за збірну 3х3 проходить в літній період і виходить, що третій рік поспіль ми присвячували себе баскетболу після сезону 5х5. Виходить, що ми не приділяємо час родині, не відновлюємося після складного сезону, не залечиваем травми, а просто продовжуємо далі грати, представляючи честь країни. Це добре, але у всіх цивілізованих країнах це все оплачується, нам про це розповідали і гравці інших збірних", - поділився Тимофієнко.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК
Показати ще

Станіслав Тимофеєнко

Також він повідомив, що сторони прийшли до компромісу, а саме гравці повернутися в збірну, якщо їм будуть платити, або поставлять на ставку в Міністерстві спорту України.

"Особисто ми ніяких грошей не просили. Ми просили, щоб нас поставили на ставку за те, що ми граємо за збірну. Цю ставку виділяє Міністерство спорту України. Тренер нам сказав, що нам з Максом дадуть по 3 тис. доларів. На фінальній частині Суперліги 3Х3 у Львові нам сказали, що все змінилося і ніяких грошей не буде. Запропонували, що Федерація ставить нас на сезонну ставку, якщо ми беремо участь на Чемпіонаті світу. Ми дали добро і потиснули руки", - розповів нападник баскетбольної команди.

Станіслав Тимофеєнко

У свою чергу українські гравці виконали свої умови домовленості, а саме приїхали на Чемпіонат світу і досить успішно зіграли.

"В кінці літа я набираю Стаса Світлицького і питаю, чи можемо ми подавати документи в міністерство. Після дзвінка в міністерство дізнаюся, що ніякої команди на оформлення документів не надходило. Через час я дізнаюся, що Федерація почала давати задню" і питання зі ставками взагалі закрили", - обурився Тимофієнко.

Але на цьому історія не закінчилася. З'ясувалося, що для того, щоб оформитися на ставку, гравцям необхідно виконати ще одну умову, а саме погодитися на участь у кваліфікації до Олімпійських ігор.

"Але у мене і у Макса Закурдаева ніякої домовленості про кваліфікації не було. Домовленість була про те, що ми їдемо на Чемпіонат світу і нас ставлять на ставку", повідомив форвард "Дніпра".

Свою позицію він презентував як гравець чоловічої національної збірної України з баскетболу 3х3. З конфліктом між "Дніпром" і Федерація баскетболу України, на його думку, питання з оформленням ставки ніяк не пов'язаний.

Нагадаємо, що український гравець "Атланти Хокс" Олексій Лень став найкращим гравцем у матчі НБА. Баскетболіст був найрезультативнішим гравцем у матчі НБА проти "Чикаго Буллз" (102:136).

Як повідомляв портал Знай.ua, у Токіо відбулося урочисте відкриття п'ятиповерхового Національного стадіону, де відбудуться Олімпійські ігри-2020.

Також портал Знай.ua писав, що словенський баскетболіст "Даллас Меверикс" Лука Дончич знову увійшов в історію Національної Баскетбольної Асоціації.