Англійська прем'єр-ліга відреагувала на скандал, який йпроизошел на матчі "Тоттенхем" - "Челсі" (0:2).
Нагадаємо, матч 18-го туру англійської Прем'єр-ліги між лондонськими клубами "Тоттенхем" і "Челсі" був припинений через прояви расизму на трибунах.
"Прем'єр-ліга та її клуби не потерплять дискримінацію ні в якій формі. Якщо буде встановлено, що хтось образив Рюдігера і Сона на расовому ґрунті, то ці люди заслуговують покарання.
Ми підтримаємо "Тоттенхем" і "Челсі" в пошуку винуватців і закликаємо владу та інші клуби прийняти відповідні дії.
Тоттенхем - Челсі 0:2, Getty Images
Тоттенхем - Челсі 0:2, Getty Images
Ми цінуємо внесок мільйонів уболівальників, які допомагають створити позитивну атмосферу в день матчів Прем'єр-ліги, і з усією ясністю заявляємо: расистські дії або висловлювання неприйнятні.
Прем'єр-ліга використовує спеціальний протокол, призначений для підтримки гравців, тренерів і суддів, якщо вони вважають, що піддалися дискримінує образам під час матчу.
Цей протокол потрібен для того, щоб припинити образи і оперативно передати винних у руки клубів і поліції", - йдеться в заяві АПЛ.

Як писав Знай.uа, головний рефері матчу Ентоні Тейлор був змушений зупинити гру після того, як вболівальники кинули щось на поле. До арбітра підійшов захисник "Челсі" і заявив, що фанати на трибунах зображували мавп.

Диктор на стадіоні декілька разів попереджав глядачів про те, що "расизм заважає проведенню гри".

Матч завершився перемогою "Челсі".

Тоттенхем - Челсі - 0:2
Голи: Вілліан, 12, 45+4 (пен)

"Тоттенхем": Гассанига - Орье, Санчес, Альдервейрельд, Вертонген (Роуз, 74) – Дайер (Еріксен, 46), Сіссоко – Моура (Ндомбеле, 74), Аллі, Сон Хин Хв – Кейн.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Челсі": Аррисабалага - Зума, Рюдігер, Томори – Аспілікуета (Джеймс, 80), Канте, Ковачич (Жоржиньо, 68), Алонсо - Вілліан, Mount – Абрахам (Батшуайи, 80).

Попередження: Аллі, Гассанига, Сіссоко, Альдервейрельд – Зума, Ковачич, Рюдігер

Видалення: Сон Хин Хв, 62 (червона картка)

Нагадаємо, матч між іспанськими клубами "Райо Вальєкано" - "Альбасете" був зупинений через образливі вигуки фанатів на адресу українського нападника "Альбасете" Романа Зозулі.

Як повідомляв портал Знай.uа, президент України підтримав Романа Зозулю.