Канадський воротар українського походження Террі Савчук був визнаний найкращим гравцем свого амплуа за всю історію Національної хокейної ліги, повідомляє “Український погляд”.

Народився він у 1929 році в місті Вінніпег, провінція Манітоба, в родині українських емігрантів. Вже в 15 років Савчук дебютував у складі команди “Вінніпег Монархс”, а через п’ять років перейшов до складу команди НХЛ “Детройт Ред Вінгс”. Всього в головній хокейній лізі Північної Америки Савчук зіграв 1034 матчі у яких його команди здобули 447 перемоги, в тому числі 103 “сухі” - на той час абсолютний рекорд Ліги, який протримався до 2009 року, коли це досягнення оновив інший канадець Мартін Бродьор.

Террі Савчук. Фото: pinterest.com

Неодноразово Савчук повертався на лід після важких травм — майже всю кар’єру він грав без захисту обличчя. А в 1954 році він потрапив у важку автокатастрофу, у якій ледве вижив, але знов повернувся у спорт. Завершив кар’єру Савчук у 1970 році.

Помер Тарас “Террі” Савчук 31 травня 1970 року в Нью-Йорку, США.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадуємо, що в цьому році збірна України змогла зберегти прописку в Дивізіоні 1В чемпіонату світу з хокею.

Як повідомляв портал Знай.ua, канадські хокеїсти зіграли в українських вишиванках.

Також Знай.ua розповідав про те, що Рада керуючих НХЛ проголосувала за розширення чемпіонату на один клуб, який буде базуватися в Сіетлі.