Рейтинг кращих спортсменів світу в 2019 році опублікувала Міжнародна асоціація спортивної преси. Про це повідомляється на сайті асоціації.

Нападника "Барселони" і збірної Аргентини визнали найкращим спортсменом року за версією AIPS, а спортсменкою року стала американська гімнастка Симона Байлз.

Участь у голосуванні взяв 331 журналіст із 102 країн світу. Мессі отримав 13,11% голосів, в щільній боротьбі випередивши другого кенійського легкоатлета Элиуда Кипчоге (12,01%). На третьому місці іспанський тенісист Рафаель Надаль (9,38%).

Дарина Білодід, фото: Xsport
Дарина Білодід, фото: Xsport

Першою серед жінок стала Байлз з 15,04% голосів, другий визнали американську футболістку Меган Рапиноу з 13,51% голосів, а третій визнали ямайську легкоатлетку Шеллі-Енн Фрейзер-Прайс з 11,01% голосів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Українська дзюдоїстка розташувалася на 12 місці з 2,89% голосів.

Зазначимо, що на початку грудня Ліонель Мессі отримав Золотий м'яч як найкращий футболіст світу.

Нагадаємо, чемпіонка світу Білодід розповіла про перші кроки в дзюдо.

Як повідомляв Знай. ua, українка Білодід підкорила Арабські Емірати, здобула "золото".

Також Знай. ua писав, що українка Дарина Білодід стала чемпіонкою світу з дзюдо.