Українська біатлоністка Олена Підгрушна виграла індивідуальну гонку Кубка Австрії в Хохфільцені, де збірна України проводить тренувальний збір, повідомляє biathlon.com.ua.

У перший змагальний день пройшов незвичайний вид програми - суперкоротка індивідуальна гонка: п'ять кіл по 1 км кожен зі штрафом 15 секунд за промах.

Підгрушна виграла цю гонку, вразивши всі мішені на чотирьох вогневих рубежах, і обігнавши Катаріну Иннерхофер та Дуню Здуч.

Українки Валентина і Віта Семеренко увійшли в топ-10.

Як повідомляв Знай.ua, український біатлоніст Сергій Семенов виграв коротку індивідуальну гонку на третьому етапі Кубка IBU в Обертилліахе (Австрія).

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Сергій Семенов, Getty Images
Сергій Семенов, Getty Images

Семенов допустив один промах, але зумів фінішувати першим з результатом 40:36,9.
Друге місце посів німець Лукас Фрацшер, програвши українцеві 50,7 секунд і допустивши два промахи. Третім фінішував норвежець Ларс-Хельге Біркеланд (з відставанням від переможця 1:00,8, і двома промахами).

Як раніше писав Знай.ua, українська біатлоністка, олімпійська чемпіонка Юлія Джима завоювала срібну медаль в індивідуальній гонці на етапі Кубку світу в Естерсунді (Швеція).

Джима, фото - XSPORT.
Джима, фото - XSPORT.

Джима стала єдиною біатлоністкою, якій вдалося закрити всі 20 мішеней.
Після гонки Джима прокоментувала свій успіх.
"Було важко. Дуже рада, що посіла друге місце, трохи не вистачило сил для першого рядка. Але все ж, друге для мене на сьогоднішній день, як перше. Моя нога мені вже подобається більше. Все ще болить, але стабільно, немає такого різкого болю, як в перші два дні.
Я вже давно зрозуміла, що індивідуальна гонка - це моє. Взагалі не готувалася до першого етапу, я стартувала пізніше в підготовці, тому почала тренуватися тільки з кінця липня. Все це вплинуло на початок сезону - було непросто підігнати форму. Потрібно було форсувати, але, думаю, що це було не найкраще рішення", - розповіла Джима в ефірі UA:Перший.

Джима, фото - XSPORT.
Джима, фото - XSPORT.

Цей подіум став шостим особистим в кар'єрі біатлоністки. Джима один раз перемагала, двічі завойовувала срібло і тричі ставала бронзовим призером.
Перемогла в цій гонці француженка Жюстін Бреза. Ця перемога стала для неї другою в кар'єрі.

Як повідомляв портал Знай.ua, українські біатлоністи масово отруїлися перед Кубком IBU в Італії.